Política

Tripartit i CiU pacten una proposta per reformar el TC i aturar la sentència sobre l'Estatut

L'acord exigeix el cessament en sis mesos dels magistrats amb el mandat caducat i la inhabilitació de l'alt tribunal per emetre sentències interpretatives

Tripartit i CiU han acordat finalment un text per presentar al Senat amb l'objectiu de reformar la llei del Tribunal Constitucional (TC) i frenar així una sentència sobre l'Estatut. Amb tot, aquesta setmana servirà per acabar de tancar l'acord.

Entre els punts que inclourà aquesta iniciativa destaca el cessament en sis mesos dels magistrats amb el mandat caducat, però també l'establiment d'una majoria mínima de vuit magistrats –dels dotze que hi ha– per dictar sentència sobre estatuts. A més, s'establirà un termini màxim de deliberació del TC, encara per determinar, i s'inhabilitarà l'alt tribunal per emetre sentències interpretatives.

PSC, ERC, ICV i CiU entraran l'acord al Senat perquè es discuteixi i es voti. En cas que s'aprovi, frenaria una eventual sentència de l'actual tribunal sobre l'Estatut. La proposició de llei, de quatre punts, per prosperar haurà de comptar amb el suport d'almenys els senadors del PSOE.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.