Política

L'exconseller Agustí Bassols, president de la 'junta electoral' de la consulta d'Arenys

La CUP demana als independentistes que evitin crits i consignes per garantir la tranquil·litat de la jornada, ja que la Falange es manifestarà contra el referèndum el mateix dia de la votació

L'exconseller de Justícia Agustí Bassols presidirà la comissió avaluadora de la consulta d'Arenys de Munt, l'equivalent de la junta electoral que s'habilitat per als comicis oficials. La voluntat dels organitzadors d'aquest referèndum simbòlic per la independència és que aquesta comissió vetlli per "la netedat del procés de votació i escrutini, així com la recollida de resultats parcials i la proclamació de resultats globals de la consulta".

Alguns dels seus membres han participat aquest dijous al matí en la presentació pública d'aquest equip, format per persones que exerceixen o han exercit funcions institucionals o electes al govern, al Parlament, a les Corts espanyoles, al Parlament europeu, en òrgans de govern i consultius de les universitats o en òrgans judicials. A més de Bassols, alguns dels noms més significatius de la comissió són l'exvocal del CGPJ i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, el diputat d'ERC Uriel Bertran i el jutge de pau d’Arenys de Munt, Antoni Marpons.

A l'acte també hi ha assistit l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, que personalment continua donant suport a la iniciativa, al marge de la prohibició judicial que impedeix a l'Ajuntament donar cobertura logística oficial a la consulta, de manera que no es podrà cedir la sala prevista per a les votacions.

Per Móra, diumenge el seu poble "serà la capital de Catalunya". Per evitar incidents durant la jornada, el membre de la comissió organitzadora i membre de la CUP Xavier Mitjà s'ha adreçat als joves independentistes que volen participar a l'acte. Els ha demanat que hi vagin amb "pau i tranquil·litat". "Ni crits, ni consignes, ni mítings, ni actes de partit", ha demanat. La CUP intenta evitar que hi hagi un conflicte amb els seguidors de la Falange que es desplaçaran fins a Arenys per manifestar-se contra la consulta. Una sentència judicial ha autoritzat finalment la protesta, contra el canvi de data que havia demanat la conselleria d'Interior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.