Política

ERC dóna a conèixer les “cent primeres relliscades” de CiU

El republicà Joan Ridao fa el balanç dels cent primers dies del nou govern català

Entre les ”relliscades” hi ha el nomenament de Pilar Fernández Bozal com a consellera de Justícia

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha donat a conèixer avui el balanç que realitza el seu partit de l'activitat del govern de CiU, cent dies després de les eleccions catalanes, on destaca “les 100 primeres relliscades” de l'executiu i visualitza una trajectòria de “més ombres que llums”.

Aquestes “100 primeres relliscades” percebudes per ERC es poden trobar en la pàgina web d'aquest partit i, al costat de cadascun d'ells, figura un enllaç a una notícia en la qual s'explica el que Esquerra considera una relliscada del govern, a més d'incloure la imatge d'una pell de plàtan, un element que va ser utilitzat en la campanya electoral de CiU.

ERC classifica les “patinades” en tres blocs: el de “promeses incomplertes”, el d'”incoherències manifestes” i el de “retallades en serveis públics” com sanitat i educació, i segons Ridao, representen “una metàfora de l'executòria” del govern que presideix Artur Mas.

Una executòria, ha afirmat el secretari general d'ERC, amb “més ombres que llums”, que és “manifestament millorable” i que representa “una mala còpia” de l'acció política de governs anteriors.

Entre les cent primers “patinades” que destaca ERC, figuren nomenaments com el de la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, la designació d'una vicepresidència quan això havia estat criticat per CiU, integrar “universitats” en un altre departament incomplint un compromís, “confondre” interessos de partit i de govern, i decisions “erràtiques” respecte a qüestions com la velocitat variable de 80 quilòmetres per hora.

Entre les suposades “patinades” figuren també les declaracions de diversos consellers sobre la situació econòmica, “amb un diagnòstic terrorífic sobre les finances de la Generalitat que ha perjudicat a la credibilitat de Catalunya”.

“Se'ns va dir que seria un govern de 'business frienly', i hem vist molta indolència i complicitat davant casos greus de deslocalització com el de Yamaha, o declaracions sospitoses contra Spanair”, ha dit Ridao en comentar “errors” com el del conseller de Salut “promovent les mútues privades mentre debilita la sanitat pública”.

Segons Ridao, s'esperava molt d'un govern que s'havia qualificat per part de CiU com el “dels millors”, i “no es si és massa d'hora pera fer un judici, però a l'anterior Govern (tripartit) no se li va donar ni un minut de gràcia”.

“Assistim -ha opinat- a un permanent dia de la marmota”, perquè l'actual govern sembla adormit i, en lloc de prendre iniciatives per exemple en matèria de finançament, només accepta que es creïn comissions d'estudi parlamentàries.

“S'utilitza la crisi com a coartada per a la privatització -ha lamentat Ridao-, i la diferència amb respecte el govern d'esquerres és que mentre que aquest agafava el bisturí per practicar retallades, el d'ara actua a cop de destral, per exemple al retallar el 40% de recursos per a guarderies”.

Dit d'una altra manera, ha afegit, el tripartit “era una espècie d'obrer que anava reparant els problemes de la crisi, mentre que l'actual govern de CiU porta a terme forats amb un martell piló, i el soroll que provoca el fa en plena migdiada per enfadar més els veïns”.

Capítol a part li mereix a ERC l'anunciada supressió de l'impost de successions, que Ridao qualifica com “injusta, inoportuna i electoralista”, perquè en plena crisi i quan la Generalitat té menys ingressos, “sembla un govern captiu d'una promesa electoral”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.