Política

Amargant acusa Torramadé de tapar l'escàndol sexual

El cap de protocol de la Diputació denuncia un pacte de silenci per blindar el president de la institució contra les acusacions de la presidenta del comitè local de Salt, Minerva Amador

El cas de presumptes tocaments sexuals del president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, a la presidenta del comitè local d'UDC a Salt, Minerva Amador, va fer ahir un tomb amb la sortida a escena de Josep Maria Amargant, cap de protocol i comunicació de la institució. Amargant va fer pública una extensa carta amb la qual vol deixar clar que va reunir-se amb Amador per encàrrec de Torramadé, no pas per iniciativa pròpia, i que els assistents al polèmic sopar on presumptament s'hauria produït l'agressió menteixen quan diuen que no va passar res.

Amargant, que fins ara s'havia mantingut en un discret segon pla, ha decidit fer públic el seu testimoni perquè tem que es pugui manipular malintencionadament el paper que ha tingut en tot aquest episodi. Segons explica el cap de protocol en la carta, tot va començar el 12 de novembre passat quan algú va posar-lo al corrent del que havia passat el dia 8 de novembre al restaurant el Teatret de Girona, on tretze persones d'UDC i de CDC celebraven l'inici de la campanya electoral. En demanar explicacions a Torramadé, aquest va citar-lo al seu despatx de l'alcaldia on va trobar-lo “totalment abatut, mig estirat al sofà, amagant-se amb el braç, amb els ulls vermells i plorosos, autoinsultant-se i demanant-me ajuda per sortir d'una situació que li pot costar la carrera professional i política”. Tot seguit, assegura que li va reconèixer els fets i que es va plànyer amb la següent frase: “Quina senyora voldrà entrar a la meva consulta si aquests fets surten a la premsa?”, en relació amb la seva primera activitat professional, ja que és metge cirurgià. Més endavant Amargant explica que Torramadé li va encarregar a ell i a una altra persona del partit que contactessin amb Amador per demanar-li perdó i relata les seves trobades amb la dona i el seu marit. “Ens demana que vol plegar i que fem arribar a UDC que l'apuntin a l'atur per tal de no veure mai més el senyor Torramadé.”(...) “Ens explica amb tota mena de detalls els tocaments a què va estar sotmesa (la major part per sota la taula) i ens ensenya la quantitat de trucades de suport que ha rebut de gent del partit.” Al cap dels dies, Amargant es va assabentar que Torramadé havia denunciat Amador per presumpte extorsió sense fer-li-ho saber i, en considerar que havia estat utilitzat i traït, va renunciar al paper de mitjancer. Amargant també té paraules crítiques per als assistents al sopar i assenyala directament el vicepresident de la Diputació, Xavier Soy: “És sorprenent que tingui la barra de declarar públicament que no va veure res, quan va explicar-m'ho a mi i a altra gent amb pèls i senyals.” Igualment assegura que altres assistents al sopar que ara donen una altra versió li van explicar “com el senyor Torramadé, en avançat estat etílic, va començar els tocaments a la senyora Minerva Amador i a una altra senyora”. Dilluns, quan torni de vacances, Amargant, que també és el cap del comitè d'empresa de la Diputació, assegura que si Torramadé encara és al càrrec li demanarà que doni explicacions a tots els funcionaris de la casa pel desprestigi que el seu comportament està provocant a la institució.

La pitjor campanya de Torramadé

8-11-2012

El sopar.

Tretze persones, entre les quals hi havia Torramadé i Amador, celebren el sopar d'inici de campanya. A l'hora de les postres s'haurien produït els presumptes tocaments per sota la taula.

12-11-2012

Trobada.

Amargant posa en coneixement de Torramadé que s'estan rebent moltes trucades relacionades amb el polèmic sopar. S'arriba a un acord per establir contactes amb Amador i demanar-li que talli els comentaris que ja corren per tot Girona. Amargant assegura que assisteix a la primera trobada per encàrrec del president de la Diputació.

16-11-2012

Denúncia.

Jaume Torramadé presenta una denúncia davant els Mossos d'Esquadra contra Amador per presumpta extorsió sense comunicar-ho a Amargant.

20-11-2012

Declaració.

Amargant declara davant els Mossos com a testimoni i explica a la policia que durant les trobades amb Amador s'havia intentat pactar un document que permetés rescindir la relació laboral de la dona amb la Diputació a canvi del seu silenci.

22-11-2012

Trencament.

Amargant manté una tensa reunió amb Torramadé durant la qual li retreu que l'hagi utilitzat per temptejar una possible sortida pactada amb Amador sense dir-li que paral·lelament ja havia encetat la via judicial. Es trenquen les relacions personals entre ambdós.

24-11-2012

Segona denúncia.

La vigília de la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya Amador presenta al jutjat d'instrucció número quatre de Girona una denúncia contra Torramadé per presumpte assetjament sexual.

26-11-2012

Expedient.

La intercomarcal d'UDC obre expedient informatiu per aclarir el cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.