Política

L'ACM farà un congrés sobre el món local de l'estat propi

L'Associació Catalana de Municipis vol debatre sobre les estructures locals d'una Catalunya independent

Catalunya, nou estat d'Europa serà el títol del congrés que l'Associació Catalana de Municipis (ACM) preveu celebrar per debatre i dibuixar com hauria de ser el món local en un futur estat propi. El congrés s'anunciarà durant la quinzena assemblea que l'entitat municipalista celebra avui a Barcelona. En una entrevista a l'ACN, el president de l'associació, Miquel Buch, explicava que la pretensió és avançar i “tenir la feina feta” amb vista a assolir “el nou estat”. Buch afegia que la voluntat és, l'any que ve, “preveure com ha de ser la nova arquitectura, les noves estructures d'estat de què parla el president, una de les quals seran els ajuntaments”. L'objectiu, per ara, és arrencar: “Començar-lo ara i donar-nos força mesos per parlar-ne [de l'estat propi].” “No podem formar part d'aquesta cotilla de les lleis espanyoles”, sentenciava.

Clourà l'assemblea de l'ACM el president de la Generalitat, Artur Mas, en un acte, aquest migdia, en el qual, a més de Buch, també assistirà la vicepresidenta catalana, Joana Ortega.

LA FRASE

Una de les noves estructures d'estat de què parla el president seran els ajuntaments
Miquel Buch
president de l'acm
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.