Política

Jordi Sànchez, nou president de l'ANC

L'exdirigent de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges va ser el quart més votat

Rosa Alentorn serà la nova vicepresidenta

Jordi Sànchez, exdirigent de la Crida i actual adjunt al Síndic de Greuges, s'ha convertit aquest dissabte en el nou president de l'Assemblea Nacional Catalana.

Sànchez va ser la quarta persona que va rebre és suport en les votacions per escollir els membres del nou secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana, elecció celebrada el cap de setmana passat. De fet, va ser l'editora d'origen nord-americà Liz Castro la que va obtenir més vots.

L'equip que capitanejarà els pròxims anys l'ANC es completa amb Rosa Alentorn com a vicepresidenta; Jordi Vilarasau, nou secretari; i Nuri Guillaumes, tresorera.

Sànchez ha assenyalat en la roda de premsa que ha fet un cop escollit que la seva elecció “és tot un repte” i focalitzarà l'interès perquè el full de ruta segueixi sent mobilitzar la societat i que el projecte cap a la independència “tingui èxit”.

La fumata blanca per conèixer el nou president de l'Assemblea Nacional Catalana ha arribat aquest dissabte en un marc que representa el símbol de la resistència catalana durant la Guerra de Successió, el Castell de Cardona. Una gran majoria dels 75 membres del secretariat nacional, sotmesos a votació, han preferit l'adjunt al Síndic de Greuges, Jordi Sànchez per davant de l'editora i traductora, la nord-americana Liz Castro. Pel que fa al sentit de les votacions, Sànchez s'ha endut els dos terços dels suports, mentre que la resta han votat per Castro.

La vicepresidència l'ocuparà Rosa Alentorn, que amb 41 dels 75 suports possibles, ha guanyat Aida Àngel en la pugna pel càrrec. La cúpula directiva de l'ANC, formada per quatre persones, la completen Jordi Vilarasau, com a secretari de l'entitat, i Núria Guillaume com a tresorera. Sànchez ha explicat que el seu equip és un equip plural “com ho és la societat i el projecte e l'ANC”.

L'encarregada de donar a conèixer el nom del nou president ha estat la fins ara presidenta, Carme Forcadell. Després d'una abraçada efusiva enmig d'aplaudiments, Jordi Sànchez ha començat el seu discurs agraint la tasca de Forcadell durant tots aquests anys davant l'entitat.

Jordi Sànchez ha explicat que a partir d'avui, ell i el seu nou equip començaran a treballar perquè el proper 11 de setembre la societat catalana, novament, doni una senyal “inequívoca” que el país “no es tira enrere per conquerir la llibertat i construir un estat propi”. L'objectiu final, doncs, és construir una república catalana “més justa, més igualitària i en què tothom sigui un actor imprescindible, hagi nascut on hagi nascut”.

Sànchez ha destacat que la posició de l'ANC continua sent de “garant” de l'acord que el mes de gener es va rubricar amb els diferents partits polítics sobiranistes. Un acord que, ha recordat, defineix perfectament un camí que porti a un escenari on les forces sobiranistes siguin majoria al Parlament i que entomin un mandat “inequívoc” per iniciar un procés de “desconnexió” amb l'Estat espanyol. En aquest sentit, el nou president ha explicat que l'ANC sap perfectament “que el seu paper és contribuir modestament amb el què pugui, però enèrgicament” perquè la majoria social dels catalans, el 27 de setembre es decanti majoritàriament per aquestes formacions. “La suma ens fa imparables, ja que és la única cosa en democràcia que ningú pot vèncer”, ha afegit Sànchez. Segons el president, l'única obligació moral que té l'ANC és fer que es pugui votar i que els ciutadans es puguin expressar.

En el seu discurs previ al del nou president, Carme Forcadell s'ha volgut acomiadar felicitant tots els membres del secretariat que plegaven i la societat civil catalana “perquè hem capgirat la història en aquests tres anys i la continuarem capgirant encara més el 27 de setembre”. Forcadell ha dit que se n'anava “contenta” perquè hi ha persones molt preparades “que ho faran tan bé o millor del que ho hem fet nosaltres”, i portaran al poble català a construir una república lliure i sobirana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia