Societat

Detenen un pirata informàtic de 35 anys a Pollestres

El pirata es va introduir en el servidor de la societat de venda a distància Cdiscount, especialitzada en informàtica i multimèdia

Un pirata informàtic, veí de Pollestres, al nord de Perpinyà, va ser detingut la setmana passada després de ser identificat com a autor d'un greu atac informàtic, segons han informat aquest dimarts al matí les autoritats judicials de Perpinyà. El pirata, de 35 anys es va introduir en el servidor Internet de la societat de venda a distància Cdiscount, especialitzada en els productes informàtics i multimèdia. Amb alt domini de les tècniques d'intrusió a la xarxa, va ser localitzat arran d'una investigació engegada el juliol del 2009 pel grup de cibercriminalitat de la policia judicial (PJ) de Bordeus. Cdiscount, amb seu a la mateix ciutat, va denunciar el bloqueig de la seva web Lecomptoirsanté.com.

El pirata va ser interpel·lat per la PJ de Perpinyà després de confessar que va saturar la pàgina web Lecomptoirsanté.com, especialitzada en els productes de parafarmàcia, generant-hi 1560 visites artificials i simultànies, el 20 de juliol de 2010. La neutralització del servidor va ocasionar una pèrdua de diversos milers d'euros, segons una avaluació de la societat víctima. El hacker, propietari d'una pàgina web competidora, va actuar per venjança, després del fracàs de negociacions en relació amb una compra empresarial, també l'any passat.

El pirata, la pàgina web del qual hauria estat copiada per Lecomptoirsanté.com, serà jutjat el gener del 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.