gastronomia
Festa de l'oli nou a la Boella
El turisme gastronòmic està de moda: més d'un milió i mig de persones practiquen cada any activitats relacionades amb l'enoturisme a l'Estat i cada vegada són més les comunitats que aposten per la cuina local com a reclam de visitants. Ara, l'oli d'oliva, un dels productes més representatius del nostre rebost, es converteix en el protagonista indiscutible d'una escapada diferent i original, gràcies a la iniciativa de l'hotel Mas la Boella i el seu restaurant, situat al costat de l'autovia de Tarragona a Reus.
Coincidint amb la collita de l'oliva, a principis de novembre i durant tot el mes, l'hotel ha dissenyat un paquet temàtic a l'entorn de l'oli que inclou una nit d'allotjament, esmorzar, sopar gastronòmic i una visita guiada completa per la finca i l'almàssera, per 209 € per a 2 persones. A la Boella s'elabora un dels millors olis d'oliva verge de l'Estat. Com s'extreu el suc d'una oliva o quines en són les subtils diferències entre els olis de les varietats catalanes arbequina i arboçana o de la grega koroneiki són algunes de les curiositats que es podran aprendre, aquest novembre, al mes de l'oli.
Situat al cor de la finca de la Boella, a la localitat tarragonina de la Canonja, l'hotel Mas la Boella compta amb 13 habitacions de luxe, set de les quals situades a l'edifici acabat de construir i sis, a l'antiga masia del segle XII, totes exquisidament decorades per la prestigiosa interiorista Estrella Salietti i dotades d'un espaiós saló i àmplies cambres de bany. L'obertura de l'hotel completa l'oferta d'oci i gastronomia del complex La Boella, que compta també amb un dels millors centres de convencions del país, Boella Convention Resort; una almàssera on s'elabora l'oli d'oliva verge extra La Boella, pertanyent al selecte club Grans Pagaments de l'Olivar; un celler on han començat a elaborar vins amb DO Tarragona; una vinoteca i botiga gurmet, i un restaurant gastronòmic, l'Espai Fortuny, on s'ofereix la cuina avantguardista i creativa del xef Manu Ramírez.
El nou “paquet óleo gastronòmic” permet gaudir de l'entorn i de totes les prestacions, ja que inclou una nit d'allotjament en qualsevol de les habitacions, cava i pastissets, una ampolla d'oli La Boella Premium, una de vi Mas la Boella, un sopar al restaurant gastronòmic, un esmorzar complet i una visita guiada per tots els racons de la finca: l'almàssera i el molí, les oliveres, el celler i les vinyes i la vinoteca i la botiga de delicadeses, on es farà un tast comentat de la nova anyada d'olis La Boella Arboçana, La Boella Koroneiki i La Boella Premium (100% arbequina), aquest últim catalogat com el Millor Oli d'Oliva Extra del 2009 pel Ministeri d'Agricultura. A més, la Boella organitza els dies 6 i 7 de novembre la Festa de l'Oli Nou que consistirà en un esmorzar popular típic de la zona en el qual els assistents podran tastar els olis de primera premsada (sense filtrar).