Societat

gastronomia

Festa de l'oli nou a la Boella

El turisme gastronòmic està de moda: més d'un milió i mig de persones practiquen cada any activitats relacionades amb l'enoturisme a l'Estat i cada vegada són més les comunitats que aposten per la cuina local com a reclam de visitants. Ara, l'oli d'oliva, un dels productes més representatius del nostre rebost, es converteix en el protagonista indiscutible d'una escapada diferent i original, gràcies a la iniciativa de l'hotel Mas la Boella i el seu restaurant, situat al costat de l'autovia de Tarragona a Reus.

Coincidint amb la collita de l'oliva, a principis de novembre i durant tot el mes, l'hotel ha dissenyat un paquet temàtic a l'entorn de l'oli que inclou una nit d'allotjament, esmorzar, sopar gastronòmic i una visita guiada completa per la finca i l'almàssera, per 209 € per a 2 persones. A la Boella s'elabora un dels millors olis d'oliva verge de l'Estat. Com s'extreu el suc d'una oliva o quines en són les subtils diferències entre els olis de les varietats catalanes arbequina i arboçana o de la grega koroneiki són algunes de les curiositats que es podran aprendre, aquest novembre, al mes de l'oli.

Situat al cor de la finca de la Boella, a la localitat tarragonina de la Canonja, l'hotel Mas la Boella compta amb 13 habitacions de luxe, set de les quals situades a l'edifici acabat de construir i sis, a l'antiga masia del segle XII, totes exquisidament decorades per la prestigiosa interiorista Estrella Salietti i dotades d'un espaiós saló i àmplies cambres de bany. L'obertura de l'hotel completa l'oferta d'oci i gastronomia del complex La Boella, que compta també amb un dels millors centres de convencions del país, Boella Convention Resort; una almàssera on s'elabora l'oli d'oliva verge extra La Boella, pertanyent al selecte club Grans Pagaments de l'Olivar; un celler on han començat a elaborar vins amb DO Tarragona; una vinoteca i botiga gurmet, i un restaurant gastronòmic, l'Espai Fortuny, on s'ofereix la cuina avantguardista i creativa del xef Manu Ramírez.

El nou “paquet óleo gastronòmic” permet gaudir de l'entorn i de totes les prestacions, ja que inclou una nit d'allotjament en qualsevol de les habitacions, cava i pastissets, una ampolla d'oli La Boella Premium, una de vi Mas la Boella, un sopar al restaurant gastronòmic, un esmorzar complet i una visita guiada per tots els racons de la finca: l'almàssera i el molí, les oliveres, el celler i les vinyes i la vinoteca i la botiga de delicadeses, on es farà un tast comentat de la nova anyada d'olis La Boella Arboçana, La Boella Koroneiki i La Boella Premium (100% arbequina), aquest últim catalogat com el Millor Oli d'Oliva Extra del 2009 pel Ministeri d'Agricultura. A més, la Boella organitza els dies 6 i 7 de novembre la Festa de l'Oli Nou que consistirà en un esmorzar popular típic de la zona en el qual els assistents podran tastar els olis de primera premsada (sense filtrar).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.