Necrològiques

Guillem Duran i Suñer

Escultor, va entrar en el ‘Llibre Guinness dels rècords' per haver fet 2.000 figures del caganer

L'escultor Guillem Duran i Suñer, que el 2001 va inscriure el seu nom en el Llibre Guinness del rècords per haver modelat 2.000 figures del caganer, va morir ahir, dia 22 de novembre, als 89 anys.

Nascut a Llançà el 16 de juny del 1921, era marbrista d'ofici. De petit, però, ja li agradava dibuixar i fer ninots. De més gran va començar a modelar fang i el 1970 va fer les primeres creacions amb les resines que sobraven de treballar el marbre. Les seves figures van tenir un notable èxit entre els turistes gràcies a una botiga que la família tenia a Llançà. Va ser el 1971 quan va començar a fer caganers de totes les mides i estils, dels quals n'hi ha una mostra al Museu del Joguet de Figueres.

El 1995 l'Ajuntament de Llançà li va concedir la Llança d'Or per la seva tasca i el 1997 va entrar en el Llibre dels rècords catalans, amb 1..037 caganers creats. El 2001, el seu nom va quedar inscrit en el Llibre Guinness dels rècords després d'haver fet 2.000 figures del caganer.

Casat amb Llúcia Malagraba i pare de dos fills, la cerimònia es farà avui, a 2/4 de 5 de la tarda, a l'església de Sant Vicenç de Llançà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.