Política

Carod-Rovira es dóna de baixa d'ERC

L'exlíder d'Esquerra ho ha comunicat aquest divendres a la nit per carta a Joan Puigcercós i Joan Ridao

Assegura que ho fa per no “interferir” en el procés congressual del partit

Acusa l'actual direcció de la davallada electoral i els recorda que amb ell la formació va aconseguir els millors resultats des de la República

L'expresident d'ERC i exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, s'ha donat de baixa del partit. Segons ha pogut saber aquest diari, l'exlíder d'Esquerra ha enviat aquesta mitjanit una carta als actuals president del partit, Joan Puigcercós, i secretari general, Joan Ridao, en què els ha comunicat que abandona la militància, segons ha sabut aquest diari.

A la missiva, Carod justifica la seva decisió de trencar el carnet en aquest moment perquè, tot i que ja fa mesos que s'ha mostrat crític amb l'actual direcció, no vol “interferir” en el “procés congressual” que s'iniciarà passat l'estiu.

Carod assegura que pensa “continuar treballant per fer una esquerra nacional plural”. A més, a la carta recorda que ERC va aconseguir els seus millors resultats des de la República amb ell al capdavant. I a l'hora retreu els mals resultats a l'actual direcció, de qui diu que mentre ell feia política, maldaven per “controlar” el partit.

L'anunci de Carod arriba en ple debat sobre el futur d'ERC i la renovació de la seva direcció. I també arriba després que aquest divendres el líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, hagi anunciat a través d'un article en aquest diari a lluitar per presidir el partit.

Precisament aquest mateix divendres Ridao va tornar a defensar la seva opció sobre l'elecció de la nova direcció. “El partit faria molt bé de fer compatibles dues coses: la renovació, que segurament incorpora noves persones, i també l'experiència acumulada aquests últims anys”, va assenyalar a Catalunya Ràdio. Precisament, Ridao va assegurar que persones com ara Joan Manuel Tresserras, Ernest Benach, Joan Puigcercós o el mateix Josep-Lluís Carod-Rovira encara poden ser molt útils en el futur immediat.

Amb tot, Ridao no s'ha pronunciat sobre la possibilitat de lluitar per presidir ERC perquè assegura que necessita temps, digerir els resultats electorals i parlar amb els militants i dirigents territorials sobre el futur del partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.