cultura

La rulot màgica

La Caixa de llumins s'instal·la avui a Sant Antoni de Calonge i invita els infants a disfrutar amb la imatge

Només els més vells recorden com als pobles on no hi havia cinemes estables un firaire deambulant arribava amb el seu carro per projectar imatges en una pantalla. Ara, els més menuts que viuen o estiuegen a Sant Antoni de Calonge podran reviure aquelles sensacions màgiques que el temps s'ha endut a mesura que el món s'ha vist saturat d'imatges amb l'arribada de La Caixeta de llumins, un espai que promet “somiar, crear i experimentar”.

La Caixeta de llumins no deixa de ser una caravana convertida en sala de cinema –la més petita del món, anuncien els seus promotors– que ofereix als nens i nenes la possibilitat de descobrir una forma diferent de gaudir de l'experiència audiovisual. La Caixeta, que s'instal·larà per un dia (avui dissabte) a la plaça Llibertat del municipi costaner a partir de les quatre de la tarda (l'entrada i les activitats són gratuïtes), guarda moltes sorpreses en forma d'activitats.

A banda de la projecció de curts d'animació, de titelles i de ficció en general, hi ha uns tallers (destinats a infants de 3 a 13 anys) en què tant es poden construir aparells òptics com escriure story boards o fer pel·lícules amb plastilina. Tot, sense perdre el to lúdic, molt didàctic i amb la voluntat manifesta d'oferir un bagatge amb el qual els infants i adolescents obtinguin eines que els ajudin a ser crítics i selectius a l'hora d'escollir entre la desmesurada oferta audiovisual a la qual estan sotmesos.

El cinema va néixer en barraques de fira. I gràcies a iniciatives com aquesta, la seva essència perdura, ni que sigui en una caravana ambulant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.