Política

Els partits de l'oposició i el carrer exigeixen dimissions

Canal 9 silencia la decisió i només ofereix 20 segons d'informació de l'obertura de judici oral entre les últimes notícies

Centenars de persones es van concentrar davant el Palau de la Generalitat

No per esperada l'obertura de judici oral contra el president de la Generalitat va deixar de ser notícia. Ans al contrari. Els hashtags o etiquetes identificatives d'un assumpte #Camps i #Gürtel es van convertir ahir en trending topics o temes de moda en la xarxa social Twitter.

L'etiqueta #Gürtel va anar escalant posicions i es va situar com el segon tema amb més comentaris del dia en l'esmentada xarxa, dos llocs per sobre de #Camps.

La majoria dels que utilitzen Twitter van valorar la notícia i, fins i tot, es van crear diverses etiquetes, unes en què es demanava la dimissió de Camps i d'altres en què es donava suport al president valencià, com ara #AnimPresident i #TodosconCamps.

On la notícia va passar completament desapercebuda va ser als informatius de RTVV. Les organitzacions sindicals UGT i Intersindical Valenciana i EUPV van criticar fortament el tractament informatiu realitzat per Canal 9 a la decisió del jutge instructor de la causa dels vestits d'obrir judici oral al president de la Generalitat, Francisco Camps, i altres dirigents populars.

En un comunicat, UGT explicava que la notícia del dia ni tan sols havia aparegut en el sumari de l'informatiu que Canal ofereix a les dues del migdia. La informació s'havia ofert als espectadors en el minut 20 del noticiari “entre un reportatge sobre el tramvia nocturn d'Alacant i la inauguració d'una plaça en el Port de Sagunt”. UGT va demanar la dimissió del director general de RTVV, José López Jaraba; del director de Canal 9, Luis Redondo, i de la directora d'Informatius, Maite Fernández.

Des d'Intersindical Valenciana van assenyalar que la informació sí que va aparèixer en el sumari de l'informatiu de Ràdio 9, però que els oients “ni sabien a qui es jutjava, ni per què”.

Així mateix, el conseller electe d'EUPV a RTVV, Guillermo Sampedro, va acusar els directius dels informatius de Canal 9 de “funambulistes de la censura i manipulació”. “No deixen de fer equilibris per ocultar la verdadera informació: que Camps és el primer president autonòmic en el càrrec que s'asseurà en el banc dels acusats”, va emfatitzar Sampedro.

Concentració ciutadana

La reacció més visible es va produir al carrer, on centenars de valencians es van concentrar davant el Palau de la Generalitat Valenciana per reclamar la dimissió de Francisco Camps.

Convocats per Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), amb presència d'“indignats” i la Plataforma contra la corrupció, van cridat consignes com “El president a Picassent” –municipi que alberga la presó pròxima a València– i “No hi ha pa per tant de xoriço”. Els concentrats van llegir un manifest on van denunciar que el govern valencià “ha perdut la legitimitat per seguir representant la ciutadania” i van exigir la dimissió de Camps i la resta d'imputats. “Volem deixar de sentir vergonya de ser valencians”, van concloure.

La petició de dimissió de Camps i la resta d'imputats en la coneguda causa dels vestits, també la van formular tots els partits de l'oposició amb representació a les Corts. El secretari general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, va demanar respecte per la presumpció d'innocència, però va exigir al PP que presentés un candidat “digne i honrat” per substituir Camps al capdavant del Consell.

Des de Compromís, la diputada Mònica Oltra va exigir la intervenció de Mariano Rajoy, ja que “a Camps no li queda dignitat per presentar la dimissió”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.