Infraestructures

Energia

L'Estat aprova l'impacte ambiental de la MAT

L'Estat ha aprovat ja la declaració d'impacte ambiental del tram de la línia de 400 kV entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema. Això permetrà desencallar la tramitació d'aquesta part de la línia, ja que ara Red Eléctrica ja en podrà redactar el projecte executiu incloent-hi les diferents incorporacions que hi ha fet el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí. Tot seguit, ja es podran licitar i adjudicar els treballs, fet que es produirà en els pròxims mesos.

La declaració d'impacte ha inclòs les demandes de la Generalitat de compactar la línia de 220 kV entre Bescanó i Juià i la de 132 kV entre Juià i Figueres amb la futura línia de 400, i desmantellar així aquestes línies actuals. A més, el document exigeix que durant les obres no es desviïn ni s'embrutin els cursos d'aigua, de manera que se segueixin tots els requisits que marca l'Agència Catalana de l'Aigua. També, s'avisa que la subestació de Santa Llogaia s'ha d'allunyar al màxim possible del nucli i també de la vegetació de ribera de la riera d'Àlguema. En el cas d'obres prop de rius i espais protegits, s'hauran d'aturar entre març i juliol per no afectar l'època de cria de les espècies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.