Urbanisme

urbanisme

Un inversor vol fer una discoteca de luxe a Lloret

El principal promotor és un jove de la població preocupat per la “mala imatge” que es va donar del municipi amb els disturbis

La inversió seria d'11 milions d'euros

Un veí de Lloret de Mar, Juannan Garrido, ha endegat un projecte per crear una discoteca de luxe amb capacitat per a 6.000 persones als afores de la població, on hi havia Pachá. Garrido és el principal impulsor de l'empresa Must.cat, que presentarà el projecte a l'Ajuntament, però té un inversor important al darrere que, de moment, prefereix mantenir-se en l'anonimat. El projecte és molt ambiciós, ja que té un cost d'11 milions d'euros, i segons assegura Garrido, està ben lligat.

El jove empresari (té 24 anys) explica que la idea de l'empresa va sorgir arran dels aldarulls de mitjan agost a l'avinguda Just Marlès. “Vaig sentir ràbia i impotència, perquè hi ha empresaris de Lloret que el que busquen és el diner fàcil i ràpid”, diu Garrido, que afirma que pretén aportar el seu granet de sorra perquè la població pugui fer un tomb cap a un turisme de més qualitat. El seu projecte també inclou la creació d'una fundació a la qual es destinarien un 10% dels beneficis i que treballaria en projectes del Tercer Món i la investigació del virus de la sida. A més, preveu crear un centre d'acollida i menjador social. “Em sento bé si puc fer alguna contribució al municipi”, diu Garrido.

L'arquitecte que treballa en el projecte, Miguel Torrubiano, va explicar ahir que, en conjunt, el complex de la discoteca tindria una superfície d'uns 5.000 m². Donaria feina a unes 200 persones, segons el pla d'empresa, i el seu objectiu és que ja pogués obrir a l'estiu de l'any vinent. A l'hora de definir l'estètica de l'edifici, Torrubiano parla
d'arquitectura “orgànica i estructural, molt sostenible i imitant formes de la natura”.

LA XIFRA

11
milions d'euros
és la inversió que es faria en la futura discoteca de luxe, que donaria feina a 200 persones.

Possibilitats legals del projecte

A la zona on Must.cat vol construir la discoteca (pla parcial urbanístic número 11) no s'hi preveuen usos lúdics. En canvi, sí que hi està previst un parc de bombers. Per fer una modificació del pla i canviar-ne els usos, s'ha de justificar, a més, l'interès públic del projecte, i la comissió d'Urbanisme de Girona hi hauria de donar el vistiplau. L'empresa creu que és el millor emplaçament, però no descarta altres llocs. Això sí, sempre que sigui a Lloret i fora del centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.