Comunicació

L'últim servei d'El Bulli

TV3 emetrà a la tardor un documental coproduït per l'empordanesa Visual13 i Minoria Absoluta sobre el restaurant

La productora empordanesa Visual13 està en procés de muntatge i postproducció del documental El Bulli, l'últim vals, que s'emetrà a TV3, dins l'espai Sense ficció, a l'octubre. El documental es va rodar durant l'últim servei, el 30 de juliol, i fa un relat detallat i exclusiu de les últimes hores d'El Bulli com a restaurant. Ferran Adrià, gran protagonista de la vetllada, es va fer acompanyar pels que avui són els millors cuiners del món, i que han passat com a stagiers per El Bulli. Noms com ara René Redzepi, del Noma i actual número u del món; Joan Roca, d'El Celler de Can Roca i número dos; Andoni Luis Aduriz, del Mugaritz i tercer en el rànquing; Massimo Bottura, de l'Osteria Francescana i número quatre; Grant Achatz, xef de l'Alinea i sisè del món, i el mediàtic José Andrés. El documental, dirigit per Vicenç Asensio, està produït per Visual13 i la productora Minoria Absoluta.

800 hores

La productora col·labora amb Ferran Adrià i El Bulli des del 2005. En aquest sentit, Visual13 té més de vuit-centes hores enregistrades sobre el restaurant. El febrer del 2010 la productora empordanesa amb seu a Vilajuïga va gravar El Bulli, història d'un somni. Catàleg Audiovisual 1963-2009, format per nou capítols que narraven la història del restaurant. També va realitzar Un dia en El Bulli, un projecte produït amb TVE i que explicava 24 hores, la quotidianitat del restaurant de cala Montjoi. La productora executiva de Visual13, Marta Puigsegur, va destacar que el gruix d' El Bulli, l'últim vals el formen les imatges enregistrades el dia de l'últim servei, “des de les vuit del matí fins a la matinada”, però que “s'han enriquit amb imatges històriques” de quan sis dels cuiners que ara són dels més prestigiosos del món feien de stagiers. El documental, sense veu en off, té com a fil narratiu una entrevista “íntima” que els responsables de la productora van mantenir amb Ferran Adrià l'endemà de l'últim sopar. Puigsegur explica que s'hi inclouen declaracions i testimonis presos durant la vetllada, moments amb “molta càrrega emotiva”, mentre que la conversa posterior amb Adrià és el moment del balanç i de la reflexió, “de com ho ha viscut”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.