Serveis

VALLÈS OCCIDENTAL

Jornada de portes obertes a l'antic ajuntament de Castellar

Demà diumenge, de 10 a 14 h, els ciutadans podran comprovar l'estat de les obres en l'edifici que acollirà l'Arxiu Municipal i les tres corals

La remodelació ha tingut un cost de 540.000 euros

L'antic Ajuntament de Castellar del Vallès reobre demà diumenge les seves portes després de diversos mesos en desús. Ho farà des de les deu del matí fins a les dues del migdia, espai de temps en què els ciutadans podran accedir lliurament a l'edifici i, a més, cada mitja hora, gaudir d'una visita guiada.

La què va ser casa consistorial des del 1902, gràcies a la cessió de la família Tolrà, fins al 1994, ha viscut una transformació integral durant l'últim any, amb l'eliminació del pis del darrere, que urbanísticament constituïa un volum disconforme; l'adaptació de la planta baixa a les necessitats de l'Arxiu Municipal, ja que en serà la nova seu; i l'arranjament de l'antiga sala de plens, bastant deteriorada amb el pas del temps, per a l'ús de les tres corals de la vila, la Xiribec, la Sant Esteve i la Sant Josep. A més, s'ha adaptat l'equipament a les persones amb mobilitat reduïda, tot i que s'han procurat mantenir al màxim les característiques arquitectòniques de l'edifici. Les obres, a causa de l'entrada en situació concursal de la primera empresa adjudicatària, i de les dificultats d'accés al recinte -es va haver de treure la runa pedra a pedra–, han durat uns mesos més dels què estaven previstos, però això no ha suposat cap problema perquè fossin finançades pel fons estatal del 2010, ja que s'han concedit totes les pròrrogues demanades. El cost global de l'actuació és de 540.000 euros.

“És una de les obres de les quals estem més orgullosos perquè fan justícia a l'edifici i recuperen la centralitat del carrer Major”, explicava en la seva última visita l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, que també va afegir que l'antiga sala de plens podrà acollir tot tipus d'actes institucionals i serà la seu dels casaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.