Societat

serveis

Tanquen la residència d'estudiants de la Torre Malagrida d'Olot

El servei l'ofereix al mateix preu l'hotel apartament La Perla de la capital garrotxina

Aquest curs hi ha sis estudiants de diversos indrets del país

La dràstica reducció del nombre d'usuaris ha fet tancar el servei de residència d'estudiants que oferia l'alberg de joventut de la Torre Malagrida d'Olot, que pertany a la xarxa d'albergs de la Generalitat. El d'Olot –juntament amb els de Girona, Lleida, Vic i Manresa– era dels únics que oferia aquest servei. El nombre d'alumnes s'ha anat reduint amb els anys i es va passar de la trentena de forans –de municipis de la costa gironina o de la Catalunya interior– que estudiaven en algun dels centres de secundària o d'estudis superiors de disseny de la capital garrotxina als tres del curs passat. A tot plegat, s'afegia que no es podia oferir el servei d'altres èpoques d'una certa vigilància i suport per part del personal de l'alberg a aquest grup d'alumnes. “Molts dels alumnes hi estaven com a pas intermedi per trobar pis i companys i no per a tot l'any”, ha explicat el primer tinent d'alcalde, Josep Berga.

Arran d'una moció presentada al ple pel PSC, a l'oposició, l'equip de govern ha negociat l'alternativa que puguin tenir habitació amb cuina i lavabo inclosos a l'hotel apartament La Perla, de l'avinguda de Santa Coloma d'Olot. El preu i les condicions són els mateixos, és a dir, que poden ocupar l'habilitació entre setembre i juny –el curs escolar– i l'han de deixar lliure a l'estiu i durant les vacances de Nadal i Setmana Santa. Si volen, a més, poden optar pel servei de menjador.

LA DATA

1982
L'Ajuntament d'Olot
adquireix a un preu simbòlic la Torre Malagrida i en fa la rehabilitació.

LA XIFRA

4
residències d'estudiants
hi ha en actiu actualment a la xarxa d'albergs: Girona, Lleida, Vic i Manresa.

Un edifici de Manuel Malagrida

L'Ajuntament d'Olot va adquirir l'edifici a la dècada dels anys vuitanta i el va restaurar. El va fer construir Manel Malagrida, que havia fet fortuna a Amèrica amb la indústria del tabac. Quan va tornar el 1904, Olot va ser la seva segona residència, perquè vivia a Barcelona. L'edifici va ser projectat per Bonaventura Bassegoda i Amigó, i construït entre el 1921 i el 1922.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.