cultura

L'Ona Laietana arriba a la pantalla d'In-Edit

“L'Ona Laietana va viure cinc anys d'esplendor. Després, va desaparèixer sense deixar gairebé cap rastre, incapaç d'adaptar-se a la nova realitat, víctima de la seva pròpia innocència i de la seva integritat estètica i ideològica. Però ha deixat el testimoni d'un somni que, durant un temps, va ser una realitat: una música moderna i popular, llibertària i mestissa, pròpia i única.” És la conclusió que el cantautor Roger Mas, narrador del film, exposa al final de To de re per a mandolina i clarinet, un documental que avui a les deu de la nit i divendres a les sis de la tarda es projectarà al cinema Aribau Club de Barcelona dins del festival In-Edit.

La cinta, realitzada per l'equip de Sputnik del Canal 33, on es podrà veure pròximament, repassa aquest moviment (1973-1978) al qual Gato Pérez va batejar com a “ona laietana” per mitjà d'entrevistes als seus protagonistes (els Fortuny, de la Dharma; Rafel Moll i Víctor Jou, de Zeleste; Carles Benavent i Joan Albert Amargós, de Música Urbana; Sisa, Pau Riba, Manel Joseph, de la Plateria...) i una tertúlia amb Roger Mas, Ramon Faura, de Le Petit Ramon, Sisu Coromina, de Tarannà, i el periodista Francesc Bombí-Vilaseca. La pel·lícula, que agafa el nom d'una cançó de l'Orquestra Mirasol, inclou imatges de l'època.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.