cultura

fotografia

Les Bernardes celebra els 25 anys de fotografia a Salt

L'Agrupació Fotogràfica de Salt commemora l'aniversari inaugurant dues noves exposicions el 8 de febrer

L'una és col·lectiva i de l'AFS, i l'altra és de Tino Soriano, que també impartirà un taller

En una era en què les xarxes socials imperen i Instagram s'ha convertit en el col·lectiu fotogràfic més gran del món, encara hi ha reductes associatius agrupats per mirar d'impulsar i promocionar aquest interès compartit per la fotografia. Sense anar més lluny, l'activa Agrupació Fotogràfica de Salt (AFS) commemora el 25è aniversari i és a la seva seu, la Casa de Cultura de les Bernardes de Salt, on té previst celebrar l'acte inaugural d'aquesta efemèride.

L'AFS ha organitzat pel dissabte 8 de febrer la inauguració de dues exposicions fotogràfiques, la col·lectiva titulada Amb ulls saltencs, que agrupa una quarantena de fotografies realitzades pels membres de l'associació, i El National Geographic d'en Tino Soriano, que recopila una selecció de les millors imatges realitzades pel reputat fotògraf català per a la famosa revista nord-americana. L'acte, que és previst que comenci a les cinc de la tarda, es completarà amb una conferència a càrrec del mateix Soriano en què parlarà de la feina de reporter i documentalista que porta a terme per a la National Geographic Society.

L'endemà, el diumenge 9 de febrer, el mateix Tino Soriano impartirà a la Coma Cros un taller de 8 hores sobre reporterisme fotogràfic que Foto Salt programa a un preu de 50 euros (35 euros per als socis de l'associació).

Una entitat molt activa

L'AFS va néixer integrada en l'entitat Salt Sardanista i en va formar part fins que el 8 de febrer del 1989 un grup de sardanistes aficionats de la fotografia van decidir crear una entitat pròpia. Malgrat els alts i baixos i canvis de seus (actualment disposen d'un local cedit per l'ajuntament a la Coma Cros), l'AFS continua amb la seva funció inicial: dedicar-se a promoure la fotografia en tots els seus camps. Actualment, amb 164 socis és de les més actives i amb més membres de Catalunya. El president de l'associació, Javi Cabrera, destaca que l'èxit de l'AFS es deu a “la quantitat de gent que s'implica a les activitats que es programen i l'interès que mostren els seus membres”. Per a Cabrera, la clau “és ser actius i organitzar moltes coses tocant totes les branques i estils”. Però per damunt de tot, remarca, és el “bon rotllo que es respira i la creació de sinergies”. Això sense dir que hi ha un alt nivell qualitatiu.

Un calendari intens

L'any 2014 serà un any de celebració i com a tal s'ha confeccionat un calendari farcit d'activitats, que van des de cursos fins a conferències, tallers i concursos. Sense anar més lluny, pel març, arran de la pròxima celebració dels 75 anys dels Manaies de Girona, s'ha organitzat un concurs fotogràfic obert a tothom i els armats desfilaran en primícia per als fotògrafs de l'AFS. Per a més informació, consulteu el web, recentment redissenyat: www.fotosalt.cat .

LES DATES

08.02.89
és l'any que uns sardanistes aficionats a la fotografia van decidir fundar l'Agrupació Fotogràfica de Salt.

LA XIFRA

164
membres compta actualment l'associació, una de les més grans i més actives de l'àmbit fotogràfic català.
09.02.14
Tino Soriano impartirà un taller fotogràfic a la Coma Cros, l'endemà de la inauguració de l'exposició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia