Economia

gastronomia

Les acadèmies de tot el món premien Joan Roca

Li han concedit a la reunió anual a París el prestigiós “Grand Prix de l'Art de la Cuisine” 2011

De l'Estat, només l'han rebut Juan Mari Arzak i Ferran Adrià

Un dels premis més importants que pot rebre un cuiner a tot el món ha estat concedit al gironí Joan Roca. L'Acadèmia Internacional de Gastronomia, de la qual formen part 22 països, va decidir a la seva reunió anual a París concedir-li el Gran Prix de l'Art de la Cuisine, que li serà entregat properament en un lloc encara per determinar. Joan Roca, que amb els seus germans Josep i Jordi regenta El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món, segons The World's 50 Best Restaurant, i que té tres estrelles Michelin, és el segon cuiner català que rep aquesta distinció després de Ferran Adrià, que la va rebre el 1993. A la resta de l'Estat només la té Juan Mari Arzak, que la va rebre el 1992.

“Em fa molta il·lusió perquè és un reconeixement d'àmbit internacional i molt prestigiós”, explicava ahir Joan Roca a aquest diari. Volia compartir el guardó amb els seus germans: “El mèrit és dels tres i de tot el nostre equip al llarg dels anys. Realment ens fa molt de goig perquè té molt de prestigi i perquè significa el consens internacional del món de la crítica de tot el món.” L'any passat el guanyador va ser Massino Botura, del restaurant Osteria Francescana de Mòdena. Des del 1990 l'han guanyat prestigiosos xefs com ara Joël Robuchon i Alain Ducasse.

Pitu Roca i la millor carta de vins

Les tres potes del Celler de Can Roca estan reconegudes com les millors del món en la seva especialitat i han obtingut els més alts guardons mundials: Joan Roca com a cuiner, Josep Roca, com a cambrer de vins, com li agrada ser anomenat, i Jordi Roca com a pastisser. Aquest any, però, s'ha produït un fet diferencial. La revista especialitzada La Revue du Vin de France va atorgar el premi a la millor carta de vins al Celler de Can Roca. És un fet tan inusual que ha estat destacat a nivell mundial perquè és la primera vegada en tota la història que la prestigiosa revista ha atorgat aquest guardó a un establiment de fora de França. Destaca la revista “la increïble carta seleccionada, en la qual es barreja una impressionant selecció dels millors vins espanyols, francesos i alemanys”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.