Societat

societat

Un geriàtric de Girona tanca les portes i col·loca als avis en una pensió

El Departament de Benestar i Família ha posat el cas a les mans de la fiscalia

Una vintena de persones estaven al centre Bassegoda, que era privat

El centre Bassegoda de Girona, de titularitat privada, va tancar fa uns quinze dies les portes i ha col·locat les persones grans que hi residien (una vintena) en una pensió que es troba situada just al davant del geriàtric. El Departament de Benestar i Família reprova aquesta actuació i ha posat el cas a les mans de la fiscalia perquè actuï en conseqüència. Fonts dels serveis territorials de Benestar i Família van explicar ahir que tot va començar quan en una inspecció rutinària a la residència geriàtrica es van detectar un seguit d'irregularitats de caràcter administratiu, d'incompliment de la normativa sobre els espais i de falta d'informació relacionada amb els usuaris. En aquest sentit, per exemple, no hi havia una relació del nombre d'usuaris que residia al centre. Després de detectar aquestes anomalies, es va demanar als responsables del centre que les arreglessin. Però en comprovar que no havien fet res sobre això, Benestar i Família va ordenar el tancament de la residència i es va oferir als responsables del geriàtric la recol·locació de les persones grans. Les mateixes fonts van indicar que la resposta per part del centre va ser nul·la i que es van trobar que els avis havien estat traslladats a una pensió. “Hi ha hagut una nul·la col·laboració per part dels responsables del centre en tots els sentits”, van indicar fonts de Benestar i Família, que han decidit informar del cas a la fiscalia.

LA XIFRA

20
persones grans
residien a la residència Bassegoda, situada al carrer que té aquest nom, en el número 15.

LA FRASE

Hi ha hagut, des del principi, una nul·la col·laboració per part dels responsables del centre geriàtric amb la Generalitat
fonts del serveis territorial de benestar i família

Trasllat d'afectats a centres públics

En aquells casos en què, per iniciativa dels mateixos usuaris o de familiars d'aquests, s'han posat en contacte amb Benestar i Família demanant ajuda, els afectats han estat traslladat a centres públics que la Generalitat té a Girona. Els familiars d'alguns dels usuaris de la residència ja tancada van haver d'anar a buscar als avis a la pensió, que està al davant del centre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.