Societat

gastronomia

Cadaqués tindrà un nou restaurant amb els tres últims xefs d'El Bulli

Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch hi obriran Compartir

La ‘Jornada gastronòmica Norat Gotanegra' es va celebrar ahir a Roses

“No serà El Bulli i no hi haurà menú de degustació”, va dir ahir Mateu Casañas per anunciar la pròxima obertura a Cadaqués del restaurant Compartir. No serà El Bulli, però en tindrà els al·licients, perquè aquesta nova oferta gastronòmica que obrirà les portes a final de mes o a principi de maig és l'aposta conjunta dels tres últims caps de cuina d'El Bulli, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Els tres cuiners continuen vinculats al millor restaurant del món a través de la Bulli Foundation, però volen aprofitar els dos anys fins que la fundació arrenqui per poder cuinar sense la pressió anterior. Casañas va admetre que portaran a Cadaqués “la manera de treballar i els referents” que van posar a la pràctica a Roses, però amb la voluntat “simplement de cuinar bé”. El restaurant Compartir, situat al nucli antic de Cadaqués, tindrà capacitat per a unes quaranta persones, i segons Casañas, oferirà “plats normals, pensats per compartir entre els comensals”, per uns preus que podran variar entre els 30 i els 60 euros.

L'anunci d'aquesta pròxima obertura es va fer en el marc de la segona Jornada gastronòmica Norat Gotanegra, que se celebrava ahir a l'hotel Terraza de Roses. Una taula rodona, moderada pel periodista gastronòmic Salvador Garcia, va permetre a sis joves restauradors emprenedors d'intercanviar experiències i posar en evidència que la gastronomia gironina evoluciona i s'està renovant. Iolanda Bustos (La Calèndula), Jordi Jacas (El Molí de l'Escala), Marc Gascons (Els Tinars), Quim Casellas (Casamar), Roger Viusà (Plaça del Vi, 7) i Mateu Casañas van coincidir sobre alguns dels grans eixos d'aquesta renovació: ambients on domini la “informalitat amb educació”, per perdre la por dels restaurants amb estrelles, cartes amb pissarra, perquè l'oferta dels productes del mercat varia ràpidament i els preus també han de poder canviar, si varia el preu del peix d'un dia a l'altre. I facilitar, és clar, que els comensals puguin compartir els seus plats, com passarà al “Compartir”.

LA FRASE

No serà El Bulli i no hi haurà menú de degustació; només plats normals pensats per compartir
Mateu Casañas
cap de cuina

A la cuina amb l'Ipad o sense

L'ús que poden fer restauradors i cuiners de les xarxes socials va ser el tema estel·lar d'aquesta segona Jornada gastronòmica Norat Gotanegra. La restauradora Iolanda Bustos va dir que té l'Ipad a la cuina i que li permet relacionar-se amb la sala. Bustos també ha organitzat una nit temàtica Instagram, durant la qual els comensals fotografiaven els plats i els penjaven a la xarxa. A l'altre extrem, Marc Gascons, va proclamar amb orgull: “Sóc un pagès i no tinc res d'això”, per manifestar que ell prefereix la llibreta de tota la vida, i que no era usuari de les xarxes socials. Entremig, també hi ha espai per a restauradors com ara Jordi Jacas, que ha contractat els serveis d'un social manager, un assessor de xarxes socials, de la mateixa manera que es pot contractar un assessor laboral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.