Successos

fauna

Rescaten una mona que vivia en una gàbia a Torroella de Montgrí

La Fez és una mona de Gibraltar de 14 anys que vivia sola, tancada en una gàbia situada al terrat d'una casa particular a Torroella de Montgrí. Diversos veïns de la població ja havien denunciat la situació precària de vida d'aquesta macaco a diverses organitzacions que treballen pel animals, com la Fundació Mona de Riudellots de la Selva, que no va poder acollir la Fez perquè no tenen espai a les seves instal·lacions per tenir un mico de forma permanent. El treball conjunt de les fundacions Mona i FAADA ha permès trobar un lloc per a la Fez i el seu destí final serà el petit grup de macacos que viuen al centre d'acollida de fauna silvestre Karpin Abentura de Bilbao.

Segons la Fundació Mona, el rescat de la Fez ha estat especialment complicat. La Fundació AAP es va oferir fa dos anys a acollir-la al seu centre de recuperació d'Holanda. FAADA va convèncer el propietari de la mona perquè la cedís voluntàriament, però les gestions per poder-la traslladar a Holanda s'allargaven més del compte; per això, finalment, han trobat un nou domicili per a ella a Bilbao.

Ara la Fez és a les instal·lacions de la Fundació Mona. Tan bon punt tinguin els resultats de l'avaluació mèdica efectuada en col·laboració amb la clínica veterinària El Vellmarí de Lloret de Mar, la traslladaran al Karpin Abentura, on viurà amb altres exemplars de la seva espècie.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.