Política

Bellver substituirà Blasco com a síndic del PP

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de València ja ha ocupat l'escó que correspon al càrrec

Considera “incompatibles” la responsabilitat a les Corts amb la del consistori

Rita Barberá haurà de remodelar el seu govern

El regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de València i diputat del PP, Jorge Bellver, serà el nou portaveu del Grup Popular a les Corts en substitució de Rafael Blasco, que ha renunciat el càrrec després de la seu imputació. Blasco va ser citat aquest dimarts pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià en relació amb les investigacions per un presumpte desviament de fons de les ajudes destinades al Tercer Món en la seu etapa al capdavant de la Conselleria de Solidaritat. La designació de Bellver s'ha produït en reunió que el Grup Popular ha mantingut aquest dimecres abans del ple de les Corts valencianes, segons s'ha confirmat en el Twitter el president Alberto Fabra.

Rita, absent

Bellver ha rebut les felicitacions dels seus companys de partit en entrar a l'hemicicle. Altres, com el mateix president Fabra, el seu antecessor i l'expresident Francisco Camps ha aprofitat el moment de la votació dels nous consellers de la RTVV per donar-li l'enhorabona. No ha sigut possible, però, veure la seua “cap”, l'alcaldessa de València, Rita Barberá felicitant-lo, ja que no estava en les Corts, ni tampoc la seu homòloga d'Alacant, Sonia Castedo.

Des d'alguns sectors s'ha comentat que Barberá podria estar molesta amb la designació de Bellver per al càrrec de síndic, ja que estarà obligada a fer una remodelació del govern municipal. El mateix regidor ha comentat que les seues responsabilitats en el consistori semblen “incompatibles” amb les Corts. “No sé si hi continuaré”, ha declarat.

Jorge Bellver és regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de València i tinent d'alcalde, a més de ser vicesecretari del PP valencià i secretari general del PP de la ciutat. Serà nou portaveu del Grup Popular en substitució de Blasco, que ja s'havia apartat temporalment de les funcions en conéixer les investigacions. El lloc de portaveu en funcions l'ocupava el diputat Rafael Maluenda. Blasco ha renunciat aquest dimecres el càrrec i ha sigut el mateix president del PP valencià, Alberto Fabra, qui ha proposat el nom de Jorge Bellver, tal com s'ha confirmat en el Twitter.

El TSJ del País Valencià ha citat a declarar Rafael Blasco en la causa que investiga un presumpte desviament de fons destinats a les ajudes a la cooperació per un import estimat d'uns sis milions d'euros, segons les primeres investigacions. Blasco està imputat per presumpta prevaricació, suborn, tràfic d'influències, desviament de fons i falsedat documental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.