Política

Barberá diu que València ‘pateix' l'avanç independentista de Catalunya des de fa anys

L'alcaldessa de València ha asseverat que no té por que el missatge separatista d'Artur Mas s'estenga pel País Valencià i les Illes

Acusa el president Mas d'aferrar-se al poder

Anuncia que repetirà com a candidata a l'alcaldia el 2015

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat que no tem que es produïsca un avanç independentista des de Catalunya cap a València perquè en aquest últim territori “es porta patint la catalanització” des de fa temps. Així, la primera edil ha asseverat que no té “temor” que el missatge separatista del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, s'estenga pel País Valencià i les Balears.

Barberá –que ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció a Madrid en el Forum Europa, on ha pronunciat una conferència que ha presentat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría– n'ha posat com a exemple el cas de l'entitat Òmnium Cultural, que, segons l'alcaldessa, es dedica a “catalanitzar” la cultura valenciana i balear i en la qual, fins i tot, s'editen llibres en què la Dama d'Elx “pertany a la cultura catalana”. Barberá ha assegurat que no li “agrada” aquesta acció i que per això denuncia que “per aquests excessos es gasten diners corrents de Catalunya que hem de pagar la resta d'espanyols”.

Ínfules

La líder popular també ha criticat els que “s'aferren a una espiral de poder”, escudant-se en el victimisme i en una voluntat per ser diferents, en clara referència al president de Catalunya. L'alcaldessa de València ha assegurat que “no és bona la inestabilitat política” i “molt menys en aquest moment”. Barberá ha subratllat que les derives independentistes “d'alguns” no són noves en la política espanyola, però que en l'actualitat el que demostren és una “manifesta i tremenda irresponsabilitat” per part dels qui les promouen.

Després d'afirmar que “no s'ha d'intentar acontentar a qui no s'acontentarà”, ha precisat que a les “ínfules independentistes” s'uneix en aquest moment “una pretesa crisi legitimada a través de l'estratègia del carrer i en les xarxes” que pretén “denegar reiteradament el principi de representació que condueix a les urnes”.

La primera edil també ha aprofitat l'ocasió per a anunciar que repetirà com a candidata a l'alcaldia en les pròximes eleccions municipals, previstes per al 2015. “No sé fer una altra cosa que ser alcaldessa; m'apassiona”, ha dit. Barberá, de 64 anys, ja havia insinuat durant el congrés del PP que no descartava optar a ser candidata, per sisena vegada, a l'alcaldia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.