Canals

La força d'un grup

La propietat

690 accionistes

Els 120 socis inicials tenen la majoria, amb un 76% del capital

Els treballadors del grup entren en l'accionariat gràcies a un conjunt d'acords pactats per superar la crisi

Fins a 354 lectors, subscriptors i anunciants participen en l'ampliació de capital, tancada el mes de març passat

Els socis majoritarisvolen una propietat plural, arrelada al país i que participi del projecte

Després de l'ampliació de capital tancada el març passat, Hermes Comunicacions SA té 690 accionistes. És una base accionarial àmplia fruit de la voluntat dels socis majoritaris que la propietat sigui plural, arrelada al país i que participi d'un projecte genuí de mitjà de comunicació català de llengua i de referents, amb voluntat de lideratge en el sector. El capital social és de 3.671.441 euros, i l'estructura de l'accionariat es pot classificar en tres grans blocs: 120 socis fundadors, que tenen un 76 per cent de les accions; 216 treballadors de la casa, que en tenen un 12 per cent, i 354 lectors, subscriptors i anunciants que van respondre a la invitació de participar de la recent ampliació, que en tenen el 12 per cent restant. Entre els socis fundadors hi ha l'accionista majoritari i president del grup, Joan Bosch i Roura, que va acudir a l'ampliació per mantenir la majoria i, per tant, el control de la societat. L'entrada dels treballadors en l'accionariat, un dels trets diferencials del grup, és el resultat de la complicitat de la plantilla d'Hermes amb el projecte, cosa que ha permès arribar a acords laborals fonamentals per a la gestió en una situació de crisi molt dura. Així, el gener del 2009 la direcció va proposar una congelació salarial, que va ser aprovada en una assemblea pel 84,46 per cent dels 251 treballadors que van votar. Cinc mesos més tard es va pactar una reducció del 6 per cent del sou durant quatre anys. Segons aquest pacte, que va rebre el suport del 86,64 per cent dels 277 participants en una altra assemblea, els treballadors percebran una paga extraordinària el juliol del 2013, la qual, els que han volgut, l'han destinada a subscriure accions de la companyia. I ho han fet 216 treballadors.

La fotografia resultant de l'accionariat d'Hermes lliga, en el vessant més popular, amb els orígens tant de l'Avui (1976) com d'El Punt (1979). Van néixer com a resposta de la societat catalana a la falta de mitjans propis, i ara, tot i que les circumstàncies són molt diferents, ens continua semblant oportuna la participació de la ciutadania en l'accionariat. El mes de març passat s'hi van afegir 354 persones, a les quals agraïm la confiança que ens han fet.

216
treballadors
han volgut subscriure accions d'Hermes en la darrera ampliació de capital.
100
socis
van participar en la junta general d'accionistes que es va celebrar el mes de juny passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.