Lluís Batlle Prats

Historiador. Arxiver municipal de Girona (1939-1979). Va néixer a Girona l'any 1909, a la casa materna de la plaça de l'Oli. El seu pare era procurador de tribunals i la seva mare pertanyia a una família molt religiosa. Va estudiar a Barcelona, on va tenir com a professor Antoni Rubió i Lluch, i es va doctorar l'any 1946 amb la tesi La Biblioteca de la Catedral de Gerona desde su origen hasta la imprenta (1947).

L'any 1933 ja ensenyava llengua i literatura a l'institut. L'any 1939 va obtenir la plaça d'arxiver de l'Ajuntament; l'any 1979 va ser nomenat cronista oficial de la ciutat. Va ser secretari fundador, de l'Institut d'Estudis Gironins i membre de l'Acadèmia d'Història de Madrid (1946), de la de Bones Lletres de Barcelona (1950) i de la institució Fernando el Católico de Saragossa (1959).

Com va escriure Ramon Alberch en l'especial que li va dedicar la Revista de Girona : «Capdavanter de l'Institut d'Estudis Gironins, professor de l'Institut Vicens Vives i investigador i divulgador del nostre passat històric i l'estimació pels homes i les coses de Girona.» Una estimació que Jaume Marquès deia que era el resultat de «la bonhomia, la sensibilitat envers l'amistat». Entre els seus treballs destaquen El capítol de Girona i els Estudis Generals (1936) i La cultura a Girona, de l'Edat Mitjana al Renaixement (1979).

Lluís Batlle Prats
Època:
Girona, 1909 - 1983
Activitat:
Historiador. Arxiver municipal de Girona (1939-1979), professor.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.