cultura

El museu d'etnologia de València dedica un espai a les bandes de música

La mostra romandrà oberta fins al darrer dia del mes de juny de l'any vinent

El Museu Valencià d'Etnologia ha inaugurat l'exposició “Arriben Bandes” que dedica a les societats musicals des d'una “visió antropològica” per constituir un “fenomen sociològic diferenciador” amb un profund arrelament al País Valencià.

El museu, creat per la Diputació de València en 1982, s'acosta per primera vegada a aquest important i significatiu món amb l'objectiu de “proposar una lectura que supere el vessant estrictament històric i festiu”.

La Federació de Societats Musicals i l'Institut Valencià de la Música han col·laborat en la mostra que exhibeix a un col·lectiu que és referent de socialització cultural, educativa i festiva amb implantació en 523 dels 542 municipis valencians, el que suposa que el 96,5% de les poblacions tenen, almenys, una societat musical.

Els comissaris Raquel Ferrero i José Mª Candela remarquen en l'exposició la importància econòmica d'aquesta “indústria” per producció (60 milions d'euros) i ocupacions que genera (2.575) fent-se ressò d'un estudi de la Universitat de València que constata la importància del seu patrimoni i dels 250.000 m2 en immobles destinats a l'ús educatiu i cultural valorats, en el moment de la seua compra, en 80 milions d'euros.

L'exposició es podrà visitar fins al 30 de juny de 2013.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.