Sense - Avui

Tous instal·la la seva nova seu a Manresa en un edifici "sostenible"

La companyia ha instal·lat més de 1.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques per a la producció d'electricitat

La companyia de joieria catalana Tous ha traslladat les seves oficines centrals a l'antiga fàbrica tèxtil de Manresa El Guix, on ha portat a terme un projecte de rehabilitació en què l'empresa ha seguit criteris de "sostenibilitat mediambiental".
Tous ha explicat en un comunicat que amb la nova seu central duplica l'espai "per poder assumir el procés de creixement" que està vivint l'empresa i millora "significativament" l'entorn laboral.

El nou edifici de Manresa té una superfície de 10.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes on s'ubicaran els departaments de màrqueting i gestió de la comunicació, d'R+D, d'exportació i l'administració central.

El president de la companyia, Salvador Tous, ha assegurat que tenien "molt clar" que la nova seu havia de "renovar" el seu compromís amb el medi ambient. Per aquesta raó, ha explicat que han usat criteris bioclimàtics i sistemes constructius que "ajuden a fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica".

En aquest sentit, Tous ha instal·lat més de 1.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques per a la producció d'electricitat i plaques solars per generar aigua calenta. A més, la instal·lació de llums de baix consum en fluorescència en la major part de l'edifici permet "un alt rendiment" en relació amb el flux de llum.

També ha conservat tots els finestrals de l'antic edifici per poder aprofitar "al màxim" el llum natural. D'altra banda, l'aigua del reg de la part enjardinada s'obté d'un pou de la mateixa finca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.