cultura

La història a la butxaca

L'11 de setembre, El Punt Avui ofereix als seus lectors i subscriptors una edició especial de la novel·la ‘Lliures o morts' de Jaume Clotet i David de Montserrat

L'edició de butxaca, de 464 pàgines, es vendrà a tots els quioscos al preu de 9,95 euros

Entre els diferents productes que El Punt Avui potencia aquests dies tan singulars destaca l'edició en exclusiva per als lectors i subscriptors del llibre Lliures o morts, que han escrit Jaume Clotet i David de Montserrat, sobre la història del miquelet Ermengol Amill, un dels grans desconeguts de la guerra de Successió, que va acabar l'11 de setembre del 1714 amb la caiguda de Barcelona.

Per ajudar a divulgar aquells fets tan extraordinaris i buscar la complicitat dels lectors, avui mateix s'ha activat al web www.elpuntavui.cat un concurs amb cinc preguntes sobre fets d'aquella guerra. Entre els guanyadors se sortejaran vint exemplars de Lliures o morts i una sèrie de vint banderes negres amb la proclama “Viurem lliures o morirem”, que és un dels lemes que en aquella època pintaven i penjaven de les muralles els defensors de Catalunya.

Aquesta edició de butxaca, de 464 pàgines, editat pel Grup 62, es vendrà l'11 de setembre a tots els quioscos de Catalunya al preu de 9,95 euros. També es podrà obtenir per comanda al Club del Subscriptor, trucant al telèfon 902 22 10 10, al mateix preu per als subscriptors i a 15 euros per als lectors per l'enviament per missatger.

Clotet i De Montserrat van treballar en el llibre durant tres anys, assessorats per especialistes en l'època per narrar amb prou coneixement de causa què menjaven, què cantaven o què vestien els seus personatges, la majoria dels quals van ser reals. Una de les seves fonts principals van ser les Narracions històriques de Francesc de Castellví, un noble, militar austriacista i historiador que va redactar els antecedents i els diferents passatges històrics entre el 1700 i el 1725. És un document imprescindible pel grau de detall d'uns fets d'ara fa tres segles.

Els autors consideren que la seva novel·la ha de servir per demostrar que la guerra de Successió no va ser una batalla perduda el 1714 a Barcelona, sinó que hi va haver episodis des del 1701 fins al 1715 i que els miquelets van arribar dos cops a Madrid i que el Parlament britànic de l'època va fer cinc debats sobre aquest afer.

Els documents demostren una Catalunya amb una organització militar notable. Ermengol Amill, que va morir a l'exili el 4 de setembre del 1732, era un oficial dels miquelets, soldats que des del 1704 fins al 1714 van defensar els drets, les llibertats i les institucions dels catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.