Serveis

patrimoni

Història i oficis de Llagostera, al centre de Can Caciques

L'equip de govern enllesteix els continguts del futur centre d'interpretació

El bosc serà el nexe de l'exposició

L'equip de govern de Llagostera, de CiU, enllesteix els continguts del futur centre d'interpretació de Can Caciques, al nucli històric del poble. La voluntat és que l'espai repassi la història local i els oficis mitjançant el bosc, explica l'arquitecte municipal, Carles Soler. “El nou edifici pretén impulsar el coneixement sobre el patrimoni local [...]. La idea és que s'hi exposi part de les peces de les col·leccions municipals organitzades en quatre grans temes: l'activitat/indústria suro-tapera, la pagesia, els oficis i l'arqueologia, relacionats amb el concepte comú del bosc.”

Les obres a Can Caciques gairebé s'han acabat. El regidor de Cultura, Josep Aliu, indica que el centre cultural i divulgatiu es podria inaugurar a l'abril. A Can Caciques s'hi desplaçaran els dos treballadors de l'àrea de Cultura. Inicialment, el centre estarà obert tots els matins de dilluns a divendres.

L'exposició permanent es combinarà amb exposicions temàtiques temporals. “Volem que cada tres mesos es puguin canviar les peces. Hi podria haver, per exemple, el rellotge del campanar, el molí de [la riera] de Ridaura, la torre dels moros [època dels romans]. Ho anirem canviant per donar-hi valor”, explica Aliu.

LA FRASE

El centre pretén que el patrimoni local es conegui. Hi haurà quatre grans temes lligats amb el bosc
Carles Soler
arquitecte municipal

Gemma, l'única torre quadrada del poble

El futur centre d'interpretació de Can Caciques consta de dues parts: l'edifici antic i l'edifici nou, segons explica l'arquitecte municipal i redactor del projecte de rehabilitació de l'espai, Carles Soler. En l'edifici antic s'ha restaurat la torre Gemma, l'única de planta quadrada del poble. “Quan es va comprar la casa tothom es pensava que la torre Gemma [de la muralla] era rodona perquè hi havia una paret rodona, però de fet és quadrada, l'única que queda del poble. És del segle XIV”, detalla Josep Aliu, el regidor de Cultura.

La torre Gemma és a tocar d'unes graderies que permetran seure i veure unes imatges projectades a la paret. Soler destaca que les projeccions i uns plafons explicatius ajudaran a conèixer les restes de la muralla i la torre Gemma. En l'edifici nou, personal de l'Ajuntament preparen la museïtzació de l'exposició permanent, de 122 m².

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.