Opinió

Han tocat la llengua i la pela

És horrorós veure com es manipula la realitat catalana des d'alguns mitjans de comunicació de Madrid. No em facin dir noms perquè ja els coneixen, tant els de les televisions més casposes fins a algun diari ben fet amb tics de modernitat i transversalitat. I el pitjor de tot plegat és que saben perfectament que el que diuen i escriuen no es correspon amb la realitat i, a més, aquí tenen gent bona, periodísticament parlant, que sap perfectament que participa en un projecte no de dissimular la realitat per interessos partidistes i unionistes sinó literalment de reproduir la mentida. I això sap greu, tot i que fa dècades, per no dir segles, que hi hauríem d'estar acostumats però, mesells com som, encara ens sap greu a una majoria no haver trobat un encaix, un punt de trobada o com li vulguin dir.

Aquí, al país, tenim clares unes quantes coses: que hi ha un dèficit fiscal insostenible i que cal revisar-ho, li diguin pacte fiscal o com vulguin; que més o menys tothom té clar que calen mecanismes de solidaritat però que aquests tenen un límit i que aquest límit màxim ara el tenim multiplicat per quatre o per cinc; que això els qui remenen les cireres a l'estat ho saben, però també saben que mentre paguem i callem ells se n'aprofitaran; I també saben que els ha funcionat allò que la millor defensa és un bon atac i no només no reconeixen que Catalunya paga molt més del que el sentit comú manaria i que això l'asfixia econòmicament, sinó que a més es dediquen a propagar que som insolidaris i malgastadors, quan aquí ha estat el primer lloc on s'ha posat seny a tanta disbauxa. Però els funciona i així anem. Una altra cosa que els catalans sabem és que aquí no hi ha cap conflicte amb la llengua, que és més fàcil viure en castellà que en català. Doncs si s'escolta i es llegeix el que diuen i escriuen a les Espanyes, aquí som uns feixistes que imposem el català i obliguem els nens a l'escola a parlar-lo sota no sé quines amenaces. I que a hores lliures només fem que cremar banderes espanyoles i retrats del Borbó com a inici de la transició nacional que anuncia el president Mas. Ho lliguen tot, ho barregen tot, falsegen la realitat i menteixen i saben que ho fan, però els funciona. Però han tocat la llengua i la pela i i molta gent ha dit: prou!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.