Opinió

la columna

Votaré Artur Mas

Malgrat tot, votaré Artur Mas. Tinc la certesa absoluta que la política cultural de CiU ha estat una de les enganyifes més considerables de la història recent de Catalunya. La poca cura que han tingut pujolisme i masisme amb l'estudi del nostre patrimoni artístic ens ha convertit en un poble que es passa el dia reivindicant una identitat que, dissortadament, ha estat negada als ciutadans pels mateixos que en fan bandera. He aguantat durant anys el riure sardònic dels convergents quan hom gosava parlar d'independència, i he deixat amb paciència que la quitxalla suposadament liberal, abillada amb Dockers i repentinada amb brillantina, m'adoctrinés sobre la política del seny, pessigant-me la galta. He patit estoicament les subvencions al grup Godó i que els convergents hagin destruït sense pietat molts ciutadans honorables que deien ja fa molt temps allò que ells ara repeteixen com el rosari. He vist com els convergents, amagant la seva frustració, se'n fotien de l'Enric Vila, de l'Anna Punsoda, del Jordi Graupera, tractant-los de quitxalla ardida.

Però, no obstant això, votaré Mas. Perquè ha sepultat l'independentisme de boti boti, perquè centra el seu discurs en l'arma més valuosa de la política –la participació lliure dels ciutadans– i perquè té un conseller d'Economia, catedràtic de Harvard, que podrà trucar als bancs més importants del món quan calgui demanar préstecs per pagar les nòmines. Votaré Mas perquè el Molt Honorable ha aconseguit que la política catalana viri envers el deure a decidir, que ara fins i tot defensa aquell nano de la llibreta. Votaré Mas perquè aquest procés no demana ni un gran orador ni un líder carismàtic, sinó un calvinista amb un fetge a prova d'hòsties. Votaré Mas perquè és un dels pocs polítics que han promès marxar, perquè no ens ha venut una Catalunya independent de somiatruites, sinó amb peatges i retallades. Que Mas no diu independència? Se me'n refot: amb ell, la tenim més a tocar que fa ben pocs mesos. Que no la durà fins al final? Doncs ja li farem pagar, us ho ben asseguro. Anhelant llibertat, doncs, votaré Artur Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.