Opinió

Foc amic

Paràsits

Si dónes un únic missatge al món l'entén tothom

Procés Constituent ha decidit saltar-se la unitat d'acció popular i el dia 11 de setembre farà una cadena alternativa per encerclar les dues torres de La Caixa a la Diagonal de Barcelona. Em ve una primera pregunta al magí: és coherent que un moviment polític que propugna una candidatura unitària al Parlament trenqui, precisament, la unitat de la cadena humana de la Diada Nacional? La resposta és òbvia. La segona pregunta que em plantejo és: aquesta cadena humana alternativa suma o resta? La gran virtut de l'ANC ha estat agrupar tots els sobiranistes en un únic projecte nítid, en què es troben còmodes totes les sensibilitats i tendències partidistes. Crec que fer una acció coercitiva contra la primera entitat financera del país, en què tenen els estalvis la majoria de catalans, no només no aporta res sinó que pot restar suports a la causa perquè hi ha gent, com jo mateix, que no volem vincular l'alliberament nacional a cap altra causa sectorial o paral·lela. Agermanar l'objectiu nacional amb qualsevol tendència ideològica és un error estratègic i és fàcilment manipulable per part dels enemics del procés. A hores d'ara, ja podríem haver après alguna cosa de la nostra pròpia història.

Després, és clar, hi ha tota la qüestió del parasitisme organitzatiu. Procés Constituent diu al seu web que encerclarà La Caixa “amb el vistiplau de l'ANC”. Se'm fa estrany. Ara imaginem que amb uns quants amics que vam col·laborar amb la ILP antitaurina decidim encerclar la Monumental el dia 11 de setembre per protestar contra el blindatge de les corrides per part del govern espanyol. O que fessin actes similars, per exemple, els naturalistes, els sionistes, els antimilitaristes o els afectats pels retards de la Renfe. Quan dónes un únic missatge al món, l'entén tothom; quan en dónes cent, et converteixes en una olla de grills.

L'actitud de Procés Constituent recorda les persones que es neguen a vacunar els seus fills. Saben que és un gest profundament egoista perquè posen en risc la resta de la població, però alhora saben que ells tenen un mur de protecció perquè la immensa majoria de persones sí que mantenen la cadena de la vacunació i els serveixen d'escuts humans. És molt fàcil anar a la teva quan saps que la resta de la gent és disciplinada i et traurà les castanyes del foc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.