cultura

La vida després de Robafaves

Tres membres de la històrica llibreria de Mataró obren un nou local amb el nom Buc de Llibres

L'espai vol omplir el buit com a llibreria generalista, però amb èmfasi en el llibre infantil

A principis del 2013 Mataró perdia un dels seus establiments més destacats. La llibreria Robafaves abaixava la persiana incapaç de mantenir més temps una situació econòmica molt delicada i els integrants de la cooperativa plegaven i afrontaven un futur incert. Tres d'ells, però, s'han arriscat a posar en marxa un nou projecte vinculat a les lletres que van presentar tímidament per Sant Jordi i que avui obren oficialment a ciutadans, col·laboradors, editorials i, sobretot, amics. Esteve Guardiola, Judith Bosch i Lourdes Mora s'han posat al capdavant de Buc de Llibres, un local nascut amb voluntat d'omplir el buit deixat a la ciutat en oferta de llibreria generalista i, en especial, d'esdevenir un referent com a espai especialitzat en la literatura infantil. L'argument és prou sòlid: els tres llibreters s'han format en aquest gènere i hi veuen un futur esperançador. Un cop passat el dol de la fi de Robafaves, Judit Bosch recorda que en bona part ha estat la mateixa gent de Mataró la que els ha esperonat a iniciar una nova aventura empresarial. “Aquest és el nostre ofici i creiem que la ciutat estava òrfena d'aquest tipus de projectes”, apunta, i hi afegeix: “Teníem moltes ganes i el cor ens deia que ho havíem de fer.”

La perseverança ha estat imprescindible per superar els esculls d'un retorn marcat pel canvi d'última hora del local, però segons els responsables de Buc de Llibres, l'esforç ha valgut la pena. La llibreria, a la Muralla del Tigre, es troba en un espai apartat dels circuits comercials tradicionals, però confien que el boca orella no els fallarà. Sobretot perquè no es tracta només d'obrir un espai on poder comprar un llibre. De fet, s'anuncia com un “centre d'activitat cultural” que acollirà tant els actes habituals de presentacions, debats i xerrades com una programació més centrada en el públic infantil. “Volem ser un altaveu de noves propostes i buscarem activitats diferents que puguin interessar i agradar, com ara contes en anglès, cursets de màgia...”, avança Judit Boch. En definitiva, un punt de trobada on l'usuari “se senti ben tractat i pugui rebre bons consells”.

A l'hora de triar el nom de la llibreria, el debat entre els tres responsables semblava que no arribava a bon port. Descartades les principals referències a símbols vinculats a Mataró i a la comarca, algú va proposar Buc de Llibres. “Un vaixell per poder navegar segurs en els temps difícils que corren i, alhora, fonèticament sona igual que book en anglès”, defensen. Molt encertat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]