Les piscines de Calafell seran un 37% més cares que les del Vendrell

Diverses entitats veïnals s'han queixat de l'alt preu, tot i que l'equipament ja té un miler d'inscrits

Convertir-se en usuari de les piscines de Calafell (que està previst que obrin aquest mes de setembre) serà força més car que en altres municipis de la demarcació. Així, la quota de soci individual (que inclou piscina i gimnàs) puja a 39 euros al mes, mentre que a la ciutat veïna del Vendrell aquest tipus de servei costa 28 euros, un 37% més barat. Les diferències són més grans si un es fixa en els abonaments familiars, que són els que més queixes han despertat entre els veïns. A Calafell aquests abonaments tenen un preu de 72 euros (per a dues persones) i 104 euros (per a tres), mentre que al Vendrell el cost baixa fins als 43 i 53 euros, respectivament. A més, els usuaris calafellencs hauran de pagar una matrícula de 55 euros (100 si és un abonament familiar).

Si el nou servei es compara amb altres piscines de construcció recent, les diferències persisteixen. A Tarragona, els usuaris de les piscines del Serrallo (inaugurades ara fa dos anys) han de pagar 30 euros al mes per tenir dret a piscina i gimnàs, i, en cas de ser una família de fins a quatre membres, la quota és de 130 euros trimestrals, uns 40 al mes.

L'equip de govern municipal (el PSC, ADMC i ERC) ha defensat els preus recordant que es tracta d'unes instal·lacions de qualitat i que són preus «de mercat». A més, recorden que existeixen descomptes per a empadronats (dos euros menys), joves i, sobretot, gent gran (que pagarien 27 euros al mes si són empadronats).

CiU vol preus «populars»

Fonts municipals han recordat també que el concurs d'adjudicació de la construcció i gestió de les piscines, que es va elaborar i resoldre durant el mandat anterior (amb CiU al capdavant del consistori), ja preveia aquest barem de preus, tot i que no els descomptes ara introduïts.

El portaveu de CiU, Joan Olivella, tot i reconèixer que les bases incloïen una «proposta de preus», va recordar que la responsabilitat de fixar les quotes definitives correspon al govern actual. «Si hi hagués una voluntat real, ho haurien pogut canviar igual que van modificar altres coses del projecte», va comentar Olivella. El convergent va lamentar que s'optés per incrementar en 800.000 euros l'aportació municipal al projecte per tal d'incloure-hi una zona de spa exterior i no per reduir les quotes que hauran de pagar els usuaris. «Creiem que Calafell necessita una instal·lació esportiva amb preus populars, i aquests no ho són», va defensar.

Demandes veïnals

Diverses agrupacions veïnals també han recollit en les darreres setmanes diverses queixes. «Creiem que són uns preus desorbitats, i més en una època de crisi com aquesta», va criticar Constantí Ortega, el president de l'entitat Veïns, que representa residents als tres nuclis de Calafell i les seves urbanitzacions.

Diverses entitats, de fet, plantejaran al setembre que s'elimini la quota de matrícula. «Podem entendre la quota mensual per la qualitat de les instal·lacions, però cobrar una matrícula és excessiu», va afirmar Sònia Mirambell, de l'Associació de Veïns de Segur i Urbanitzacions (AVSU).

A Segur volen bus per a la gent gran

La polèmica entorn de les quotes ha arribat fins i tot a internet, i una vuitantena de veïns s'ha sumat al grup Estafa Calafell Vilarenc Aqua, on ara es plantegen una concentració de protesta el dia de la inauguració del complex.

Les reivindicacions a peu de carrer, però, no es limiten als preus. Des de Segur de Calafell, l'AVSU reclama que es creï un servei d'autobús gratuït entre el nucli i les noves piscines per a la gent gran resident a Segur. De fet, aquest servei ha existit en sentit contrari fins aquest any per tal que els jubilats residents al nucli de Calafell poguessin participar en les activitats esportives organitzades al pavelló esportiu Jaume Vilamajó de Segur.

Les piscines, que tenen una zona de gimnàs i una piscina exterior connectada amb l'interior, ja han atret l'interès d'un miler de preinscrits. Es calcula que l'espai seria rendible econòmicament a partir dels 3.000 socis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.