Societat

Els compradors il·legals, els amos i senyors del passeig Prim de Reus

Un grup organitzat pren el control i pressiona els clients que acudeixen al mercat de segona mà

L'establiment Cash Converters centra el problema

Quan falta poc per les deu matí, hora en què l'establiment de compra i venda d'articles de segona mà Cash Converters de Reus obre les seves portes, un grup d'entre deu i dotze individus ja es troba prop del local. Aparentment contemplatius, la seva feina es basa en un patrullatge per la zona annexa al local del passeig de Prim.

Distribuïts per torns, i normalment per parelles, aquest grup, d'origen estranger, aborda diàriament els clients que s'acosten a la botiga a vendre els seus articles i els ofereix una compensació econòmica major de la que els dóna l'establiment. És freqüent, també, que aturin puntualment vianants que duen objectes susceptibles de vendre, i els preguntin si tenen intenció de fer-ho. Menys habitual, però també en alguns casos, aquest grup ofereix articles de segona mà, amb un preu suposadament menor del que li costaria a la persona si el comprés a l'establiment. Principalment es tracta de transaccions que tenen com a objecte productes tecnològics, com ara ordinadors o telèfons mòbils. En algunes ocasions les actituds d'aquest grup organitzat s'allunyen de l'amabilitat i arriben a “coaccionar” els clients perquè accedeixin a la compra o venda en el seu mercat, segons esmenten des de la companyia. També és freqüent que el grup accedeixi dins l'establiment: “Moltes vegades aprofiten la distracció dels nostres empleats –n'hi treballen una quinzena– per intentar fer transacció amb els clients. A més, amenacen amb freqüència els nostres dependents”, un fet que ha propiciat que “haguem incrementat la vigilància, i quan els treballadors els veuen, intenten fer-los fora de bones maneres”, comenta el director de màrqueting d'aquesta cadena de franquícies, Álex de Reguero.

Zona problemàtica

L'establiment Cash Converters va obrir l'1 d'agost del 2010 i aquesta situació s'ha anat aguditzant des de fa aproximadament dos anys, un fet que representa per a l'empresa “una pèrdua d'entre un 15 i un 20% de les vendes, aproximadament”. Els Mossos d'Esquadra afirmen que han intensificat els esforços a la zona per dissuadir aquest grup. Hi ha hagut identificacions de diverses persones, però cap detenció, ja que només es produirien “en el supòsit que es tingués constància de la compra i venda d'un producte a la via pública que hagi estat robat”, segons fonts policials. Per la seva banda, la Guàrdia Urbana fa extensiva aquesta problemàtica a a l'eix dels passejos Prim i Sunyer i afirma que intensificarà les patrulles a peu. El cas de Reus ha succeït a altres indrets de l'Estat com ara Almeria o Màlaga.

LA XIFRA

30
persones
d'aquest grup organitzat poden arribar a concentrar-se al portal adjacent al negoci i voltants de la zona.

LA DATA

01.08.10
És el dia que
l'establiment dedicat a la compra i venda d'articles de segona mà va obrir les portes a la ciutat.

LA FRASE

Amenacen els treballadors i fins i tot intenten fer negoci dins del mateix establiment
Álex de Reguero
Director de màrqueting de cash converters a espanya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]