Societat

“Johnny és un home fort”

La repercussió social i mediàtica de ‘Ciutat morta' reobre les ferides de la família de l'agent de la Guàrdia Urbana que ha quedat tetraplègic

La seva dona defensa la professionalitat de jutges i cossos de seguretat

La vida de l'agent de la Guàrdia Urbana Juan José Salas, i també la de la seva família, va canviar per sempre el 4 de febrer del 2006. Aquell dia va rebre l'impacte d'una pedra al cap mentre estava de servei, al carrer Sant Pere Més Baix de Barcelona, i va caure desplomat a terra. Primer va quedar en coma i, posteriorment, tetraplègic. Privat de la mobilitat i de la parla, la seva dona, Rosa García, ha lluitat al seu costat durant els darrers nou anys. Ella ha preservat sempre la intimitat de la família, dels seus quatre fills, però l'emissió de Ciutat morta i la repercussió mediàtica i social que ha generat el documental han reobert les ferides.

El 22 de gener passat Rosa García va acceptar que TV3 li fes una entrevista per al programa .CAT, però finalment ella mateixa va demanar que no s'emetés per motius familiars. Va decidir, però, enviar una carta. “Johnny és una persona extraordinàriament estimada i us puc dir que gràcies a ell, que és un home fort, que ens va ensenyar amb la seva vida a no conformar-nos amb el destí, a viure mirant cap endavant i a sobreposar-nos i intentar ser feliços, la meva família avui és feliç”, diu el text. Per a ells, aquests dies han estat dolorosos. “Podria dir que des de l'emissió del vídeo estem consternats i dolguts, però no és així. Estem dolguts i consternats des del 4 de febrer de 2006, per culpa d'uns individus que van realitzar un acte totalment gratuït de violència desmesurada”, continua. La carta apel·la també a la responsabilitat dels mitjans de comunicació. “Alguns dels que heu parlat aquests dies estàveu faltant a la veritat, inventant, i posant en dubte i fent anar en orris la feina professional d'advocats, metges, fiscals, jutges i cossos de seguretat; l'actuació frívola dels que parlen amb desconeixement absolut de causa és com una nova agressió que se suma a la que ja vam sofrir les veritables víctimes d'aquest cas, l'agent Juan José Salas en primer lloc”, afirma. La dona de l'agent recorda també que la jutgessa va investigar els fets durant dos anys i que el cas va ser sentenciat per tres magistrats de l'Audiència de Barcelona i reafirmat pel Tribunal Suprem, que va augmentar les penes per als tres principals condemnats.

La carta inclou paraules de gratitud per a totes aquelles persones que han donat suport a la família durant tot aquest temps. “Fins que no et trobes amb un dany cerebral no pots ni imaginar com et canvia la vida”, destaca. Rosa García dedica el final del text a la seva família. “Estic orgullosa dels meus fills, del vincle d'amor que ens uneix; el patiment els ha fet homes i dones fortes, dedicats als altres, als que pateixen, i mirant al cel amb il·lusió i amb respecte per tothom”, conclou. L'agent Salas va rebre l'octubre del 2013 la creu al mèrit policial amb distintiu vermell, una de les condecoracions més importants del Cuerpo Nacional de Policía.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia