Societat

Un tast de tortell d'Olot i pernil de xocolata

Són dos productes estrella de la Fira de l'Embotit, celebrada durant el cap de setmana a la capital garrotxina

Els placers hi especegen una canal de porc

El pernil amb xocolata va ser ahir un excel·lent complement del pa de crostó dels flequers d'Olot o aquest producte de forner ho va ser de l'embotit que elabora Jordi Farrés. Aquest pernil va ser un dels productes que més van cridar l'atenció de la Fira de l'Embotit, que s'ha celebrat aquest cap de setmana al Firal de la capital garrotxina. De fet, Farrés va fer una demostració de l'elaboració d'aquest pernil. I per als no tan atrevits, hi va haver tortell d'Olot –el de matafaluga– amb fuet, tot un clàssic olotí. Els productes dels flequers olotins van ser juntament amb el formatge cabrales els convidats de la fira d'aquest any. Els representants d'aquest formatge van amenitzar les degustacions amb un grup de gaiters dels Picos de Europa (Astúries).

L'especejament d'una canal de porc va ser un altre dels grans atractius dela fira. Tres carnissers de la plaça Mercat van anar trossejant la canal i presentant cadascuna de les parts a un públic majoritàriament urbanita. El dia abans, els placers van dur a terme el concurs de botifarres i el taller d'elaboració d'aquest producte carni.

Molt d'èxit va tenir també l'espai de tallers i tastets, on es va dur a terme un tast d'embotits del món, un de cuina dolça amb embotits i un de cuina volcànica. La granja amb animals domèstics, que era una altra de les novetats, també va ser molt visitada, sobretot pels més petits.

Sobre el passeig del Firal, hi havia 90 firaires, un terç dels quals amb productes d'elaboració pròpia i, per tant, s'ha avançat així amb l'aposta pels productes de qualitat i de proximitat iniciada fa tres anys. Ahir, va ser un dia amb molts de visitants, més que no pas dissabte, amb menys afluència a causa de la pluja i la
baixada de temperatures.

LA XIFRA

90
firaires
hi ha hagut al Firal d'Olot en els dos dies de la Fira de l'Embotit, un terç dels quals amb elaboracions pròpies.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]