Un tast de tortell d'Olot i pernil de xocolata
Són dos productes estrella de la Fira de l'Embotit, celebrada durant el cap de setmana a la capital garrotxina
Els placers hi especegen una canal de porc
El pernil amb xocolata va ser ahir un excel·lent complement del pa de crostó dels flequers d'Olot o aquest producte de forner ho va ser de l'embotit que elabora Jordi Farrés. Aquest pernil va ser un dels productes que més van cridar l'atenció de la Fira de l'Embotit, que s'ha celebrat aquest cap de setmana al Firal de la capital garrotxina. De fet, Farrés va fer una demostració de l'elaboració d'aquest pernil. I per als no tan atrevits, hi va haver tortell d'Olot –el de matafaluga– amb fuet, tot un clàssic olotí. Els productes dels flequers olotins van ser juntament amb el formatge cabrales els convidats de la fira d'aquest any. Els representants d'aquest formatge van amenitzar les degustacions amb un grup de gaiters dels Picos de Europa (Astúries).
L'especejament d'una canal de porc va ser un altre dels grans atractius dela fira. Tres carnissers de la plaça Mercat van anar trossejant la canal i presentant cadascuna de les parts a un públic majoritàriament urbanita. El dia abans, els placers van dur a terme el concurs de botifarres i el taller d'elaboració d'aquest producte carni.
Molt d'èxit va tenir també l'espai de tallers i tastets, on es va dur a terme un tast d'embotits del món, un de cuina dolça amb embotits i un de cuina volcànica. La granja amb animals domèstics, que era una altra de les novetats, també va ser molt visitada, sobretot pels més petits.
Sobre el passeig del Firal, hi havia 90 firaires, un terç dels quals amb productes d'elaboració pròpia i, per tant, s'ha avançat així amb l'aposta pels productes de qualitat i de proximitat iniciada fa tres anys. Ahir, va ser un dia amb molts de visitants, més que no pas dissabte, amb menys afluència a causa de la pluja i la
baixada de temperatures.