Marc Gascons porta l'Informal als primers llocs
La cadena nord-americana CNN situa el restaurant entre els deu primers en la seva llista d'on cal anar a menjar el 2016
La cadena de televisió nord-americana CNN inclou el restaurant de Barcelona l'Informal, del xef gironí propietari del restaurant Els Tinars, de Llagostera, Marc Gascons, a la seva llista dels deu millors restaurants nascuts el 2015 que cal visitar aquest any. Aquest és l'únic restaurant de tot l'Estat al qual fa referència la CNN a l'article “On menjar el 2016: deu dels millors nous restaurants del món”, de la secció Food & Drink de la CNN i signat pel periodista gastronòmic Chris Dwyer.
De l'Informal by Marc Gascons, que va obrir les seves portes a principi de l'any passat dins del luxós hotel The Serras, a Barcelona, en destaquen l'empremta de Gascons en una carta de cuina catalana i mediterrània, amb productes frescos i de proximitat, ideal per a compartir. És una carta amb tant de detall i delicadesa com l'hotel que l'alberga, que fa només uns dies ha estat guardonat amb set Travellers' Choice Awards de TripAdvisor i és el més premiat de tot l'Estat.
Marc Gascons es mostra satisfet pel reconeixement i assegura que l'anima a continuar en la direcció actual: “És un reconeixement a la feina feta i a l'esforç de tot un equip, i valora el tipus de cuina pel qual apostem sense dubtes, amb productes frescos i de productors d'aquí, perquè al final la nostra cuina és un aparador de la gran quantitat i qualitat dels productes de casa nostra.” D'entre els plats que proposa per a l'Informal el xef, la CNN fa referència als nyoquis amb mel i trufa negra i al cabrit a la graella amb olis d'infusions d'herbes. I diu com a consell que, tot i el nom del restaurant, l'Informal, val la pena vestir-se a consciència per visitar-lo, “sobretot si es pretén sopar a la Terrassa de l'Informal”, la qual ofereix tapes d'autor amb unes vistes úniques.
La cadena nord-americana assegura que “entre l'àmplia varietat de noves inauguracions, hi ha deu taules a escala mundial per les quals val la pena viatjar el 2016”.
Dels deu restaurants , Informal by Marc Gascons és un dels tres europeus. Completen la llista del continent el restaurant Frenchie de Londres, a les ordres de Gregory Marchand, i Le Bon Saint Pourcain, de París. D'Àsia, la CNN en destaca tres espais: el japonès Hide Yamamoto, de Macao, el restaurant de cuina peruana Coya, de Dubai, i l'afrancesat Maison 1888, de Danang (Vietnam). Només n'hi ha un d'Àfrica, l'Urban Grill d'Accra (Ghana), i un d'Oceania, l'Osteria Oggi d'Adelaide (Austràlia). Finalment, Amèrica està representada en el seu hemisferi nord pel nord-americà Made Nice, nou restaurant dels propietaris de l'Eleven Madison Park de Nova York, i al sud per Cozinha Artagao, de Rio de Janeiro (Brasil).
Gascons s'ha convertit en un referent de la cuina tradicional catalana. El 2008 va aconseguir una estrella Michelin per a Els Tinars, de Llagostera.