Francesc Cabana Vancells

Francesc Cabana Vancells

Opinió. quadern d'economia
Francesc Cabana

Bancs i obra social

"Els pocs bancs que queden han donat els resultats de l’any 2016. Han guanyat molts diners i m’imagino que molts lectors han tingut una sorpresa, ja que estan acostumats a veure misèries com les del Banc Popular i Bankia. [...]"

Quadern d’economia
F. CABANA

L’agonia del capitalisme

"Si Déu em dona vida i capacitat per treballar, m’agradaria escriure un llibre amb aquest títol: l’agonia del capitalisme. Després d’escriure i publicar la 'Història del Foment del Treball', m’han encarregat un llibre i en tinc dos més a mig fer, més personals. [...]"

FRANCESC CABANA
Quadern d’economia

No anem enrere

Trobo gent força pessimista, quan parles amb ella: que caminem enrere com els crancs, que els nostres fills ho tindran pitjor que nosaltres, que això abans no passava. I així, tomba que gira. No hi ha com ser historiador, per afirmar que el món va endavant, en el seu conjunt.

francesc cabana
Quadern d’economia

Els fons d’inversió

En poc temps, dues grans empreses catalanes –Pronovias i Mémora– han passat a les mans de dos fons d’inversió. És un fenomen que es va repetint i val la pena dedicar-hi atenció. Aquests fons són societats que inverteixen per a treure’n una rendibilitat.

Quadern d’economia
Francesc Cabana

La guerra cibernètica

Les guerres, per desgràcia, són tan velles com el món. L’objectiu no és matar l’enemic, però és inevitable fer-ho, per les dues bandes: una per ocupar un territori o liquidar l’exèrcit contrari,...

Quadern d’economia
francesc cabana

Bankia, Popular...

Sé llegir un balanç bancari, en el sentit d’entendre’l. No sóc cap geni financer. N’hi ha molts i millors que jo, començant pels inspectors del Banc d’Espanya. Però si em deixen un seient...

FRANCESC CABANA
Quadern d’economia

Més rics, igual de pobres

Estem en una etapa de recuperació econòmica, però no llancem les campanes al vol perquè es tracta d’una recuperació trencadissa. La recuperació es mesura per la producció, agricultura, industria i serveis.

FRANCESC CABANA
Quadern d’economia

Lluís Valls i el Banc Popular

Lluís Valls-Taberner va ser la figura més atractiva de la banca espanyola en la segona part del segle XX. Per mi, si més no. Era el president del Banc Popular, el banc que havia estat el més rendible de l’Estat espanyol.

FRANCESC CABANA
Quadern d’economia

Els empresaris i el procés

Els empresaris poden tenir idees polítiques, però les entitats que els representen, no