Comunicació

Joan Vall Clara, director d’El Punt Avui en substitució de Xevi Xirgo

L’editor d’Hermes Comunicacions retorna a la direcció i fixa com a objectius la fusió de les redaccions del diari en paper i del digital per millorar el web, potenciar els temes de creació pròpia i continuar caminant cap a la paritat

El periodista Joan Vall Clara, president editor d’Hermes Comunicacions, SA, assumeix la direcció d’El Punt Avui en substitució de Xevi Xirgo i Teixidor, que cessa a petició pròpia després de més de 13 anys al capdavant del diari, arran de la proposta que va rebre per presidir el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). El relleu es va dur a terme ahir, és efectiu des d’avui mateix i comportarà una àmplia remodelació en l’equip directiu i en l’organització de la redacció, que es concretarà durant aquest mes de febrer i es farà efectiva a partir del mes de març. Segons va explicar ahir el mateix Joan Vall Clara en una trobada amb els directius, els caps de la redacció i el comitè d’empresa, la remodelació de l’equip no és un objectiu en si mateix, sinó la conseqüència de voler afrontar amb la màxima ambició el camí cap al 50è aniversari del naixement de l’Avui (2026) i El Punt (2029). També va assenyalar que els canvis seran una eina de promoció per a professionals que ja són a la casa i en els quals confia plenament i per avançar cap a la paritat.

Joan Vall Clara, nascut a Calonge (Baix Empordà) el 5 d’agost del 1958, casat i amb quatre fills, està vinculat a El Punt des d’abans de la seva sortida, el febrer del 1979. Ha cursat estudis de ciències de la informació i de dret a la Universitat Autònoma de Barcelona, i de direcció d’empresa a Esade, però no va acabar ni els uns ni els altres. Comença la seva llarga trajectòria al diari com a corresponsal a Calonge i s’incorpora a la plantilla com a redactor el 1981. Després de ser cap de redacció i d’una curta etapa com a corresponsal d’El País a Girona, és nomenat director d’El Punt el maig del 1989, càrrec que exerceix fins al gener del 1992, quan passa a ser director editorial. Més abocat, des d’aleshores, a la gestió de l’empresa, n’ha estat director general, vicepresident del consell d’administració des del gener del 2008, conseller delegat des del març del 2012 i editor president de la societat des del 8 de febrer del 2020, quan va adquirir la majoria de les accions d’Hermes Comunicacions a la família Vidal. Des del 13 de juliol del 2020, publica a la contraportada la columna diària El Voraviu, una peça d’opinió que recupera dels seus inicis com a periodista i que ha anat publicant en diversos formats i en etapes diferents al mateix diari, a Presència i a La República. És coautor dels llibres Els Borbons en pilotes i Calonge, un mar de vinyes.

En la reunió d’ahir amb els responsables dels diversos departaments de l’empresa i de les redaccions de tots els productes d’Hermes (El Punt Avui i Catalonia Today) i els que comparteixen distribució (L’Esportiu, La República i L'Econòmic), Joan Vall va mostrar la seva plena confiança en tot l’equip directiu actual i en va anunciar una àmplia reestructuració, que es concretarà a finals d’aquest mes de febrer per tal que sigui efectiva al març. El nou director va anunciar que farà una remodelació que permeti a l’editora afrontar els grans objectius que es proposa de manera immediata: fusionar les redaccions del diari en paper i del diari digital de tots els productes per optimitzar els recursos i millorar el web; potenciar la línia de grans formats i temes de creació pròpia, que ja s’havia iniciat en els darrers mesos, posant-hi els màxims recursos possibles, i millorar la coordinació en tots els àmbits entre les empreses que distribueixen conjuntament i tots els productes editats, tant pel que fa a la versió en paper com a la digital. És, també, objectiu de la nova direcció continuar fent passes cap a la paritat en tots els àmbits i en totes les expressions de l’editora. En l’acte en què es va fer el relleu, Joan Vall va agrair a Xevi Xirgo la feina feta no només a la direcció, sinó al llarg de tota la seva trajectòria des que hi va començar a treballar com a corresponsal i li va desitjar el millor en la nova etapa que encetava. Xirgo va agrair la confiança que ha tingut durant tot el temps que ha estat al diari i es va acomiadar dels companys encoratjant-los davant dels reptes de futur.

LES FRASES

Afrontem amb ambició el camí cap al 50è aniversari de l’Avui, el 2026, i d’El Punt, el 2029
Joan Vall Clara
EDITOR I DIRECTOR D’eL pUNT aVUI
Deixo casa meva, amb agraïment a l’empresa, a tots els companys i als lectors
Xevi Xirgo


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia