Comunicació

COMUNICACIÓ

Periodistes i polítics, commoguts, lloen la figura de Josep Maria Flores

Puigdemont, Junqueras, Xirgo, Plaja i Partal, alguns dels que han recordat la figura del periodista d’El Punt

La notícia de la mort del periodista Josep Maria Flores als 54 anys ha causat commoció entre els que el coneixen. Molts dels seus amics eren de l’ofici però també tenia relació amb molts polítics amb els quals havia tractat per raons de feina i per l’aposta que va fer a Vilobí del Penedès per ser regidor a l’Ajuntament amb una llista independent vinculada a ERC. El president a l’exili, Carles Puigdemont, hi va treballar colze a colze a El Punt i després va ser protagonista del seu llibre “De pedra picada. Retrat íntim del President Carles Puigdemont” (Angle Editorial, 2016). “No tinc paraules. Quina tristesa que sento. Adeu, company. Gràcies pels trossos de vida que hem compartit entre rialles i il·lusions, mentre ens anàvem fent grans”, ha escrit a la xarxa X (abans Twitter).

El president d’ERC, Oriol Junqueras, també ha tingut un record per l’antic director de l’edició del Penedès d’El Punt: “El meu condol i una forta abraçada a la família d’en Josep Maria i als companys i companys del partit a l’Alt Penedès.” La portaveu del govern, Patrícia Plaja, antiga periodista de successos d’El Punt, ha reconegut que ha perdut un amic: “Avui conec aquella pena que no havia viscut encara en primera persona: la del cafè pendent, la de quedem després de vacances, la de truquem-nos la setmana vinent, la de prendre consciència que ja no podrà ser. Tard però gràcies per tant, Flores.”

L’antic director del diari, Xevi Xirgo, ara president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, ha constatat el seu xoc pel traspàs del periodista: “No tinc paraules per descriure el que sento. Se n’ha anat un dels meus millors companys de viatge, amb qui he compartit il·lusions i projectes i, fa res, una llarga conversa a casa seva que tot just ara sé que va ser un comiat. Vital, irradiava il·lusió. Ploro només de pensar-hi.” Vicent Partal, de Vilaweb, ha escrit que “se’n la vida mentre nosaltres ens quedem perplexos, palpant-nos el cos ple de records i dol. adeu amic.”

Un dels seus companys a l’antiga redacció del Maresme, Eduard López, també ha tingut un record pel seu amic: “Periodista de raça, altmaresmenc del Penedès, patriota, republicà, ‘puigdemontista’ heterodox, orgullós ‘pater familias’, enamorat de la Cati i, pel que fa a mi, amic de lluminoses sobretaules “off the record”. Sempre a la memòria, Josep Maria Flores.”

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha expressat le seves “sinceres condolences” a la família i ha admès que la seva empremta al periodisme català serà recordada. També s’han mostrat consternats altres periodistes que el coneixien bé i n’havien estat amics, en els seus anys a El Punt, com Saül Gordillo i Jordi Grau.

L’alcaldessa de Vilobí, Ester Vallès (Vilobí i República), ha recordat que la seva malaltia el va obligar a deixar l’Ajuntament “però mai va deixar d’estimar Vilobí”. També Laura Borràs, la presidenta de Junts, ha reconegut haver quedat “colpida” per la mort pel periodista nascut a Arenys de Munt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia