Comunicació

Catalunya Ràdio emmudirà al País València a partir de les huit d'aquest vespre

“Catalunya vespre” serà la darrera emissió que puguen sintonitzar els oients valencians

El programa estarà dedicat en bona part al tancament de les emissions i comptarà amb convidats especials des de l'estudi que l'emissora té a València

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixaran d'arribar al País Valencià aquest dimarts a partir de les 20:00 hores, després d'una programació especial d'una hora que la cadena oferirà per acomiadar-se dels oients valencians. Així ho ha comunicat Catalunya Ràdio durant un butlletí informatiu. La decisió arriba després que Acció Cultural haja anunciat el tancament d'emissions davant l'amenaça de fortes sancions imposades pel govern espanyol. L'entitat va rebre divendres passat un requeriment que notificava l'obertura d'un expedient sancionador per la instal·lació d'estacions radioelèctriques i la utilització de freqüències sense autorització. Les sancions poden comportar multes de fins a un milió d'euros.

La cadena ha confirmat que el programa “Catalunya vespre” serà la darrera emissió que puguen sintonitzar els oients del País Valencià. El programa estarà dedicat en bona part al tancament de les emissions i comptarà amb convidats especials des de l'estudi que l'emissora té a València. Després del tancament de TV3 i Ràdio Televisió Valenciana, el cessament d'emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià suposa la pèrdua de tots els mitjans audiovisuals en llengua pròpia de caràcter autonòmic. La junta directiva d'aquest dilluns va acordar procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià així com encarregar al servei jurídic de l'entitat l'estudi i la preparació de l'escrit d'al·legacions davant l'expedient i anunci de dues possibles multes. Acció Cultural ha explicat que l'escrit requereix a “l'immediat i efectiu cessament de les emissions, amb l'advertència que en el cas d'incompliment del que es requereix, l'administració procedirà a precintar dels equips i aparells” i fixa el termini d'un mes per a presentar al·legacions. El requeriment l'ha enviat el Ministeri d'Indústria després que la Generalitat valenciana hi haja traslladat una denúncia del Círculo Cívico Valenciano, segons consta en l'expedient. L'entitat ha comunicat que procedirà al tancament d'emissions i al·legarà que no n'hi ha hagut comunicació prèvia, tot i que reconeix que el cessament d'emissions no atura el procés sancionador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia