Política

El senyal de Catalunya Ràdio s'apaga al País Valencià

L'emissora emet un programa especial per acomiadar-se dels oients valencians

Catalunya Informació ha deixat d'escoltar-se aquest dimarts a les 20.00 hores del vespre

El senyal de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació ha deixat d'escoltar-se aquest dimarts a les 20.00 hores del vespre després que Acció Cultural del País Valencià (ACPV), responsable de les estacions radioelèctriques i de la difusió de les freqüències, hagi anunciat el cessament d'emissions davant l'amenaça de fortes multes per part del govern espanyol. El programa Catalunya vespre ha estat el darrer en escoltar-se i ha inclòs una programació especial sobre l'adéu de l'emissora al País Valencià. Amb l'apagada, el País Valencià deixa de comptar amb mitjans audiovisuals en llengua pròpia d'abast autonòmic.

Després dels senyals horaris de les vuit del vespre, la veu del conductor Kilian Sebrià informant sobre el tall a partir d'aquella hora ha estat el darrer que han pogut escoltar els oients valencians després de pronunciar “gràcies i fins a sempre a tota la gent del País Valencià”.

Posteriorment, el secretari general d'Acció Cultural del País Valencià, Toni Gisbert, ha confirmat des de l'estudi que el senyal ja no arribava. Aquesta entrevista ja no s'ha pogut escoltar al territori.

La junta directiva d'Accio Cultural del País Valencià va acordar aquest dilluns procedir al tancament immediat de les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació al País Valencià així com encarregar al servei jurídic de l'entitat l'estudi i preparació de l'escrit d'al·legacions davant l'expedient i anunci de dues possibles multes.

L'entitat va rebre divendres passat un requeriment notificant l'obertura d'un expedient sancionador per la instal·lació d'estacions radioelèctriques i la utilització de freqüències sense autorització. Les sancions poden comportar multes de fins a 1 milió d'euros.

Acció Cultural ha explicat que l'escrit requereix a “l'immediat i efectiu cessament de les emissions, amb l'advertència que en el cas d'incompliment del que es requereix, l'administració procedirà al precintat dels equips i aparells” i fixa el termini d'un mes per presentar al·legacions.

El requeriment s'ha enviat per part del ministeri d'Indústria després que la Generalitat Valenciana hagi traslladat una denúncia del Círculo Cívico Valenciano, segons que consta a l'expedient.

L'entitat ha comunicat que procedirà al tancament d'emissions i al·legarà que no ha hagut comunicació prèvia sobre el mateix, tot i que reconeix que el cessament d'emissions no atura el procés sancionador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia