Política

ACPV al·legarà que no s'ha produït comunicació prèvia

L'entitat confirma que Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixarà de sintonitzar-se aquest dimarts abans de la mitjanit

“El País Valencià està en situació d'emergència pel que fa a la llibertat d'informació i la pluralitat”, adverteixen

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació deixarà de sintonitzar-se aquest dimarts abans de la mitjanit després d'un requeriment enviat pel Ministeri d'Indústria en què comunica una denúncia que li ha fet arribar la Generalitat valenciana. Segons ha explicat el secretari general d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, en declaracions a l'ACN, en el requeriment consta que la Generalitat valenciana hauria traslladat a Indústria una denúncia de l'associació Círculo Cívico Valenciano. En la seua opinió, “s'hi parla d'una suposada associació però tots sabem quina és la realitat i d'on parteix la denúncia: de la mateixa Generalitat valenciana”. ACPV al·legarà que no hi ha hagut comunicació prèvia.

L'entitat confia que la manca de comunicació prèvia i l'immediat cessament de les emissions puguen atenuar l'expedient sancionador, que va ser comunicat aquest passat divendres. Gisbert ha explicat que la junta directiva d'Acció Cultural de dilluns en va decidir el tancament per unanimitat i com a “responsabilitat” davant l'amenaça de fortes sancions que podrien sumar un milió d'euros.

Segons el parer de Toni Gisbert aquest tancament constata que la situació al País Valencià “és molt greu” des del punt de vista de la llibertat d'informació i de la pluralitat així com de la llengua i no dubta a qualificar-la “de situació d'emergència”. Gisbert ha emmarcat aquesta actuació del govern espanyol i del govern valencià com una mostra “de la seua actitud en aquests temes” i ha afegit que “a ningú se li escapa la lectura política” del tancament d'emissions. El secretari general d'ACPV ha emplaçat, però, a una valoració més extensa que l'entitat farà el pròxim dimarts en roda de premsa en què exposaran “no només una valoració del tancament, sinó també una proposta de resposta d'Acció Cultural davant d'aquesta situació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia