Comunicació

«La Fénix Troyana» disposarà d'un carrer a Xelva

La Corporació Municipal d'aquesta població dels Serrans ho ha decidit per unanimitat amb motiu de la celebració del centenari de la publicació

En el ple celebrat en la vesprada del 25 de novembre de 2015, l'Ajuntament de Xelva va presentar en l'ordre del dia l'aprovació, del canvi de denominació del carrer el Parc, per carrer de “La Fènix Troyana”.

L'alcalde-president de la vila de Xelva, el socialista Robert Rubio, va procedir a la lectura de l'expedient sobre canvi de denominació del carrer el Parc pel de Carrer de La Fénix Troyana en la celebració del centenari de la publicació, desglossant breument la història de la revista cultural i social, que va iniciar la seua trajectòria el 1915, i que el últims anys “a través de l'Associació Cultural, editora de la revista, s'ha convertit en un agitador cultural de la localitat i comarca, realitzant nombrosos actes culturals (exposicions, conferències, presentacions de llibres, concerts, projeccions de cinema), tant a Xelva com als Serrans i a València.

A l'expedient confeccionat al respecte s'hi destaca que també impulsa aquesta revista centenària premis, fins i tot de caràcter internacional, de relats i fotografia.

“Darrerament no es pot entendre el moviment cultural d'aquesta comarca interior, sense tenir en compte a la 'Fènix Troyana” segons va afegir públicament l'alcalde.

En procedir-se a la votació d'aquesta proposta de canvi de nom d'un carrer pel de la capçalera de la revista centenària, restà aprovada per unanimitat de tots els grups polítics representats a l'Ajuntament de Xelva .

L'actual president de l'entitat, Manuel Portolés , va agrair públicament a l'ajuntament de Xelva aquesta distinció en l'any del centenari de la revista social i cultural , degana del País València.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia