Música

Música

Elisso Virsaladze i Cecilia String Quartet, en els Grans Concerts de L’Atlàntida

En tots dos casos, l’única actuació que faran a Catalunya serà en el setè cicle de música clàssica de Vic

El programa inclou Ainhoa Arteta i Mayte Martín

“Cinc concerts de gent de primera línia i amb la dona com a eix central.” Així és com Ramon Ferrer, cap de programació de L’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona, va definir el cartell de la setena temporada del cicle Grans Concerts, que es va presentar ahir a Vic. Entre les actuacions, dues primícies: la pianista Elisso Virsaladze, de reconegudíssim prestigi mundial (1 de novembre), i la del quartet canadenc Cecilia String Quartet (12 de novembre). En tots dos casos seran els únics recitals que faran a Catalunya.

El programa el completen la soprano Ainhoa Arteta (29 de setembre), que farà els quatre últims lieder de Strauss, “un repertori no molt conegut però preciós, líric i profund”; el grup vocal Fònics (15 d’octubre), amb un projecte “que es presenta en exclusiva a Vic”, i Mayte Martín (16 de desembre), presentant el nou disc, Tempo Rubato, “amb peces molt properes al bolero però de contingut intimista i arranjaments de música clàssica”. En tots els casos, abans dels Grans Concerts, amb una ocupació superior al 80%, hi haurà una xerrada divulgativa sobre l’actuació.

La venda d’abonaments –a la ratlla del centenar– va començar ahir. Els padrins i antics abonats tenen un 30% de descompte fins al 12 de juliol, i els amics també si l’adquireixen entre el 28 de juny i el 12 de juliol. Montse Catllà, directora general de la Fundació L’Atlàntida, va agrair el mecenatge de la Fundació Puig-Porret en els Grans Concerts, ja que “els recursos públics no ho podrien assumir”, i va destacar “la singularitat, l’excel·lència artística i la projecció internacional” d’aquest cicle.

5a Aula de Música Puig-Porret

Montse Catllà va agrair a Anna Maria Carbonell, presidenta de la Fundació Puig-Porret, el suport “fonamental” de la institució per actuar en tres línies: atendre la formació musical de base, projectar l’interès cap als joves talents i la implicació en els Grans Concerts. En aquest sentit, ahir també es va fer balanç de les primeres cinc edicions de l’Aula de Música Puig-Porret. Aquesta aula d’estiu (del 26 al 30 de juny), en què participen una trentena d’alumnes (també de fora de l’Emvic) i per on fins ara han passat uns 150 nois i noies, fomenta la convivència i està enfocada sobretot a pianistes, “perquè l’Emvic s’ha consolidat en les formacions instrumentals de mitjà i gran format”.

La Fundació Puig-Porret també dóna beques a alumnes d’11 i 12 anys que estan a l’any anterior de preparació d’accés al Conservatori. Des de l’inici de l’Aula s’han becat 26 alumnes de diferents especialitats. Els alumnes Premi de l’Aula de Música Puig-Porret actuaran el 29 de juny als Vespres d’estiu, que es farà del 27 de juny a l’1 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]