Art

Cultura

Igualada reivindica el seu primer abstracte

Una mostra repassa l’obra del pintor igualadí Amadeu Font i Bernades

La família de l’artista ha donat a la ciutat documentació personal i algunes de les seves obres, que se subhastaran amb finalitats solidàries

Una exposició al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia recorda, fins a 3 de setembre vinent, l’obra del pintor igualadí Amadeu Font i Bernades (1925-2013).

Malgrat que no és la primera mostra que li dedica la seva ciutat, Font continua sent força desconegut pel gran públic, malgrat que se’l considera el pioner de l’art abstracte a Igualada. A la dècada dels anys cinquanta del segle passat va impregnar les seves obres dels corrents abstractes que emergien a l’Europa de postguerra.

Una obra, en conjunt, molt personal i compromesa, rebel i alhora intimista. Amb una inquietud per descobrir i assimilar nous corrents artístics, Font també va explorar la creació de murals amb l’ús de materials com ara el ferro, el ciment i el formigó. Als anys 80 l’artista va iniciar la seva faceta de restaurador, que sempre va dur a terme a Igualada. Amadeu Font va exhibir la seva obra arreu d’Europa i va rebre, l’any 2006, el reconeixement al mèrit artístic de l’Acadèmia Internacional d’Art Modern de Roma.

L’exposició també commemora la donació a la ciutat de quadres i documents per part de la família de l’artista. El museu igualadí mostra dotze obres donades a l’equipament cultural i nou obres més de la col·lecció familiar, com també una selecció de documents relacionats amb l’obra de l’artista, donats per la família a l’Arxiu Comarcal de l’Anoia.

L’abstracció de Font tindrà una funció que el mateix autor mai hagués imaginat. Alguns dels quadres cedits se subhastaran durant la festa major a benefici del Banc dels Aliments d’Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]