El valor de la memòria

Vivim en un món dominat i controlat per memòries electròniques que ho emmagatzemen tot. Immensos arxius virtuals, que teòricament deixen de banda la capacitat que tenim els humans per mantenir i nodrir la nostra pròpia memòria individual i col·lectiva. En aquest món digitalitzat hi ha al mateix temps en l'art actual un interès creixent per mantenir viva la capacitat d'evocar, de recordar, com un dels elements bàsics de la nostra identitat com a persones i com a poble. Podríem dir que aquesta és una de les característiques primordials de l'obra de Núria Rión (la Canonja, Tarragona, 1976).

El treball que ara presenta al Museu d'Art Modern de Tarragona té un cert caràcter autobiogràfic. Núria Rión parteix de l'enderrocament de la seva casa pairal. Un fet que ella ha enregistrat fotogràficament i un material que després ha fet servir per elaborar les seves pintures, dibuixos, instal·lacions i vídeos. Obres en les quals el mobiliari, els objectes de la cuina, les parets, terres... tenen el seu protagonisme. Tots aquests elements es troben ubicats en espais interiors que ens apropen a un món íntim, personal, que físicament acaba desfent-se però que la mateixa artista mantindrà viu a través de la seva creació.

Vestigis
Núria Rión Fins al 21 de febrer Museu d'Art Modern de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà
CINEMA

Audiard enlluerna Canes amb un musical ‘queer’

CANES
CAIGUDA LLIURE

Dins el fangar del monstre Miquel Barceló

La història que vol connectar

Sant Pol de Mar
EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona